Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
H&M’den Paralel Evrende Geçen Bir Kahramanlık Hikayesi

H&M’den Paralel Evrende Geçen Bir Kahramanlık Hikayesi

H&M; Nicki Minaj, John Turturro ve Jesse Williams gibi ünlü isimlerin rol aldığı yeni yılbaşı filminde küçük bir kızın paralel bir evrendeki kahramanlık hikayesini anlatıyor.

Geçtiğimiz yıl Wes Anderson’la bir trende geçen şeker mi şeker bir yılbaşı filmi çeken H&M; bu seneki kampanyasında yine ünlü isimlerle çalışıyor. Oyuncu Jesse Williams, John Turturro ve şarkıcı Nicki Minaj’ın küçük bir kızın anne ve babasını canlandırdığı film, çocukların hayal dünyasını yılbaşının büyüsüyle birleştiriyor.

A Magical Holiday” adını taşıyan film, sıradan bir ailenin yaşamı ile büyülü şeylerin olduğu bir paralel evreni bir arada kurguluyor. Babasının uyumasına yardımcı olması amacıyla anlattığı hikaye üzerinden verilen bu paralel evrende, John Turturro’nun canlandırdığı bir rolde Noel Baba’nın kötü erkek kardeşini görüyoruz. Kahraman küçük kız ise çocukların hediyelerini çalan bu kötü adama haddini bildirerek hediyeleri çocuklara geri veriyor ve dünyayı ve Noel’i kurtarıyor.

Gündelik Öğelerle Harmanlanmış Büyülü Bir Dünya

Babanın hikayesi, kızın hayatından öğelerle harmanlanıyor ve tatlı bir mizah içeriyor. Kızın paralel evrene geçişi odasındaki kimya seti ile yarattığı kara delik sayesinde oluyor. Kız buradan geçip Noel Baba’nın kötü erkek kardeşini bulmak için kız önce “bilge şey”e gidiyor. Aslında annesi yani Nicki Minaj olan bilge şey, kıza yardımcı olamıyor. “Yaşına göre çok formda” bir melek olan “herkesten daha hızlı melek” ise babanın ta kendisi ama o da kıza bilgi veremiyor. Kız da bunun üzerine adamın adresini internetten buluyor, toplu taşımanın çok iyi işlediği bu paralel evrende otobüse binerek adamın inine gidiyor. Orada adamı azarlayarak yok ediyor ve hediyeleri yine kara delik sayesinde sahiplerine geri yolluyor.

h&m_ Forsman & Bodenfors_ a magical holiday_bigumigu h&m_ Forsman & Bodenfors_ a magical holiday_bigumigu h&m_ Forsman & Bodenfors_ a magical holiday_bigumigu h&m_ Forsman & Bodenfors_ a magical holiday_bigumigu h&m_ Forsman & Bodenfors_ a magical holiday_bigumigu h&m_ Forsman & Bodenfors_ a magical holiday_bigumigu

Şefkat, Birlik, Cesaret Temaları

Reklam ajansı Forsman & Bodenfors’ın yarattığı ve Johan Renck tarafından yönetilen 3 dakikalık film,  cesaret ve başkalarını önemsemek gibi temalar içeriyor. Birliktelik, şefkat, aile ve vericilik alt okumalarıyla yılbaşı ve Noel’in ruhuna uygun tatlı bir hikaye sunuyor.  Üstelik H&M filmin mesajını,  çocuklara hayatta iyi bir başlangıç fırsatı sağlamak amacıyla Unicef’e bağışta bulunarak da destekliyor.

Günlük hayat ile masalsı öğeleri harmanlayan film, modern bir Külkedisi hikayesinin anlatıldığı Debenhams yılbaşı filmine de benzer bir hava taşıyor. O filmden farklı olarak küçük bir kızı başrole koyan film; Nicki Minaj’ın da söylediği gibi küçük kızı herkesin içinde taşıdığı şampiyona dönüştürerek güç ve cesaret aşılayan bir mesaj veriyor.

Son bir not olarak… Filmdeki tüm karakterler H&M’in 2017 Holiday koleksiyonundan giysilerle boy gösteriyor. Özellikle yün ve örme kıyafetler oyuncularla baş rolü paylaşıyor denebilir. Koleksiyon tüm dünyada ve internet üzerinde satışa çıkıyor.

Künye:

Reklamveren: H&M
Reklam Ajansı: Forsman & Bodenfors
Yönetmen: Johan Renck

Görsel: YouTube