Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Hız Yerine Bilincin Etkili Olduğu Maraton

​Hız Yerine Bilincin Etkili Olduğu Maraton

Bir otomobil sigortası şirketi olan INTOUCH için hazırlanan kampanya, Rusya’daki hız tutkusunun sebep olduğu kazalara dikkat çekiyor ve sürücülere hız limitlerine uyma alışkanlığı kazandırmayı umuyor.

Proximity BBDO Rusya’nın imzasını taşıyan “The First Marathon of Responsible Driving” (İlk Sağduyulu Sürüş Maratonu) kampanyası, bir otomobil sigortası şirketi olan INTOUCH için hazırlanmış.

Rusyada hız tutkusunun sebep olduğu kazalara karşı farkındalık sağlamayı hedefleyen kampanyada hedef en hızlı olmak değil, hız limitlerini aşmamak.

Hız yapmadan tamamlanan her 1 kilometre, trafik kazası mağduru insanlara yapılan 1 ruble bağışa dönüşüyor. Hedef 1 milyon kilometre, yani 1 milyon ruble. (Yaklaşık 50.000 Türk Lirası)

Hazırlanan mobil uygulama, akıllı telefonun GPS özelliğini kullanarak, hız limitlerini sürücüye bildiriyor ve otomobilin hızını takip ediyor. Sonunda her yolculuk sonrası hız limitini aşmadan gidilen kilometreler hesaplanıyor.

Rusya yollarında yaşanan hız limitini aşma problemine karşı BBDO Rusya’nın daha önce yapmış olduğu bir kampanya daha var. Kampanyada, “Yaşanan En Büyük Trafik Kazası” başlığıyla hazırlanan bir video Youtube üzerinden yayınlanmış, ve sonunu merak eden sabırsız izleyicilere Youtube’un video thumbnail özelliği kullanılarak zekice bir ders vermişti.

Görsel; Vimeo