Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Haber Kaynağınızı GIF Formatında Alır Mıydınız?

Haber Kaynağınızı GIF Formatında Alır Mıydınız?

NewsGIF çeşitli kaynaklarda öne çıkan içerikleri GIF formatında sunuyor.

Günlük hayatta dikkatinizi çeken herhangi bir durumu gerek görsel ve caps eşliğinde gerekse aynı yaklaşımla GIF formatında temsil edebilirken haberleri aynı şekilde özetlemek ne kadar uygundur? Sorunun tek bir cevabı yok elbette; fakat GIF ile aranızın nasıl olduğu ilk etapta cevabınızı belirleyecektir. Bunun dışında belli alanlar ve konulardaki haberleri GIF formatında alma fikrine daha mesafeli yaklaşabilirsiniz. Bunları düşünüp tartışırken GIF’e haber aktarma işlevi kazandıran girişimlerle de karşılaşmayacak değiliz.

Bu anlamda son olarak öne çıkan NewsGIF adlı iOS uygulaması. Pek çok farklı konuda öne çıkan içerikleri GIF formatında sunuyor.

İşin içine eğlenceyi katarak insanları bilgilendirme amacını güden infotainment anlayışını benimseyerek geliştirilen uygulamadaki GIF’ler aslında içerikle sizi buluşturmak için eğlenceli bir davet niteliği taşıyor. GIF’teki cümleye tıkladığınızda esas kaynakla karşılaşıyorsunuz.

NewsGIF ekibi, ayrıca, masaüstü versiyonu için herhangi bir içerikle ilgili GIF yapıp gönderenler arasından beğendiklerini ortamda değerlendirebiliyor.

Uygulama üzerinden ise GIF’leri oylayabileceğiniz, arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz, başkalarını takip edebileceğiniz NewsGIF’in Android sürümü yakın zamanda çıkacak.

Channel 4 News ise geçtiğimiz ay 4NewsWall adlı website açarak ciddi haberleri, farklı kaygılarla, 16-34 yaş grubuna GIF formatında vermeye başlamıştı.

Görseller: NewsGIF
Manşet görseli: NewsGIF