Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Bisikleti 30 Saniyede Elektrikliye Dönüştüren Kit

Her Bisikleti 30 Saniyede Elektrikliye Dönüştüren Kit

Elektrikli bisiklet dönüşüm kiti PikaBoost; hızlı kurulumu, alet gerektirmemesi ve çalışma sistemiyle benzerlerinden ayrılıyor.

Mevcut bisikletleri elektrikli bisiklete dönüştüren çözümler, ekonomik krizle birlikte daha da önemli geldi. Daha önce yer verdiğimiz taşınabilir elektrikli motorlar CLIP ve Semcon en dikkat çekici örneklerdendi. Yine her bisikleti elektrikli hale getiren teker GeoOrbital da çözüme farklı yaklaşıyordu. Şimdi de pratikliğiyle öne çıkan PikaBoost isimli bir başka dönüştürücü var sırada.

Eski veya yeni fark etmeksizin tüm bisikletleri elektrikli hale getiren portatif dönüştürücü olan PikaBoost Los Angeles merkezli şirket LIVALL tarafından yaratılmış. Bisiklete 30 saniyeden kısa sürede monte edilen bir denetleyici, motorlu göbek ve pil paketi içeren bir e-bisiklet dönüştürme kiti olarak sunulmuş.

Sistemin çalışması için PikaBoost’un sele direğine vidalanması ve motorlu paketin arkasındaki küçük tekerleğin bisikletin arka tekerleğine değmesi gerekiyor. Dönüştürücünün üzerindeki düğmeye basıldığında kırmızı ışık yanıyor ve bu da bisikletin, elektrikli bisiklet olarak yola çıkmaya hazır hale geldiğini gösteriyor.

Kurulumu alet gerektirmiyor

PikaBoost, karmaşık talimatlarla takılan bir ürün olmak yerine daha anlaşılır bir yapıya sahip olması için hepsi bir arada pil, motor ve denetleyici tasarımıyla sunulmuş. Diğer dönüştürme kitlerinden onu ayıran en önemli özelliklerden biri de alet gerektirmemesi. Böylece sürücüler onu bir bisikletten diğerine herhangi bir güçlük çekmeden hemen monte edebiliyor.

elektrikli bisiklet dönüşüm kiti

Ekibin dönüştürücüye dahil ettiği akıllı kontrol algoritması ve döner jiroskop teknolojileri sayesinde, yokuş yukarı çıkarken bisikletin tekerleklerini motor döndürüyor. Yokuş aşağı inerken ise otomatik olarak devreye giren bir rejeneratif özellik tetikleniyor. Böylece sürücü çok hızlı giderken pedal çevirmek zorunda kalmıyor, patinaj veya kayma da yapmıyor. Cihaz bu tür durumlarda sürüş hızını da koruyor.

elektrikli bisiklet dönüşüm kiti

PikaBoost sürücülere destek veren üç farklı modda sunulmuş. Cruise, sürücülerin pedal çevirirken eriştiği hızı her zaman koruyor. Çocuklar, yaşlılar ve fiziksel dayanıklılığı düşük olan kişiler yokuş yukarı çıkarken motorun sürücüye destek çıktığı ve hareket ederken de efor sarfetmeye gerek bırakmayan Roll modunu kullanabiliyor. Exercise modu ise hayatı bisiklet üzerinde geçenler için. Burada motor, lastik tekerleğe ekstra direnç – yardım değil – ekleyerek bisikletçileri daha sert pedal çevirmeye ve daha fazla egzersiz yapmaya zorluyor.

PikaBoost pillerle çalışıyor ve bu piller de değiştirilebiliyor. Cihazın ihtiyaç duyduğu piller, sürücülerin hırdavatçılardan veya süpermarketlerden kolayca satın alabilecekleri piller. Bunları değiştirmek için sürücülerin PikaBoost’un kapağını çekmesi ve içindeki pil kutusunu çıkarması gerekiyor. Cihaz, 18 adet 18650 pille çalışıyor. Tam destek seviyesindeki menzili ise 30 km’ye kadar çıkabiliyor.

Kickstarter’da fonlanan PikaBoost, ilk 1 saat içinde hedeflediği fonun katbekat üzerine çıkmış.

elektrikli bisiklet dönüşüm kiti elektrikli bisiklet dönüşüm kiti

Görsel: Kickstarter