Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Havada Duranlar [Bigumigu’da 2016]

Havada Duranlar [Bigumigu’da 2016]

Bigumigu’da geçtiğimiz yılı özetliyoruz: Havada duran lambalar, havada duran plakları çalabilen pikap ve Bonsai.

Geçen bir yılda yazdığımız tüm haberleri inceledik ve ele aldığımız konular arasında bazılarının öne çıktığını gördük. 2016’nın Bigumigu’da öne çıkan konularını da tek tek derledik.

Havada Duranlar

2016’da yer çekimine meydan okuyan “havalı” tasarımlar Bigumigu okurları tarafından ilgiyle karşılandı. Estetik görünüm olarak da hepimizi büyüleyen bu lamba, pikap ve Bonsai tasarımlarına yakından bakalım.


Havada Duran Bulut Lamba


Ayna bir yüzeyden birkaç santimetre yükseklikte havada salınan bulut lamba, temelde bluetooth hoparlör işlevi görüyor. Lambaya dokunarak ona hafif bir ritm vermeniz mümkün. Proje için Richard Clarkson ile iş birliği yapan Crealev, manyetik itme kuvvetine dayalı “havada duran” ürünler tasarlamak konusunda uzman.



Geleceğin Pikabı, Plakları Havada Döndürebiliyor

Havada Duran Pikabı sihirli yapan en önemli özelliği, onun sürücü sistemi. Bu sistem tamamen dinleyici deneyiminin kalitesini yükseltmeyi hedefliyor ve sistemin yapısı piyasada görebileceğiniz diğer örneklerden tamamen farklı bir anlayışla çalışıyor.



Yer Çekimine Baş Kaldıran Kristal Lamba: Glow

Tokyo merkezli Glow Design tarafından üretilen Glow, doğadaki geometrik şekillerden ilham alan şık bir tasarım anlayışını yenilikçi bir teknolojiyle buluşturuyor. Güzel bir kristal görünümündeki Glow lamba, çok güçlü neodimyum mıknatıslar kullanarak yer çekimine başkaldırıyor ve hiçbir şeye asılı olmadan havada duruyor. Hatta durmakla da kalmıyor, etrafında dönüyor!



Havada Süzülen Bonsai

Kickstarter üzerinde başlattıkları kampanya ile kısa sürede yaklaşık %200 fonlanan Air Bonsai, vazo ve platformdan oluşuyor. El yapımı porselenler veya standart sürümü bulunan Air Bonsai’ye kendi kültürel bitkinizi ekerek farklılaştırmanız da mümkün. Hoshinchu ekibinin projelerini tanımlama dili ise Japon naifliğine ve geleneksel yapılarına sadık kalıyor.

Görsel: Vimeo, WiffleGif