Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hareketli Alfabe

Hareketli Alfabe

Kelli Anderson, yeni pop-up kitabında alfabeyi hareketlendirerek harflerin geçmişten bugüne nasıl şekil aldığını anlatıyor.

İletişim tasarımcısı Kelli Anderson, kariyerinde bilgi tasarımı alanına odaklanmış. Şu sıralar Alphabet in Motion isimli çalışmasıyla dikkat çeken tasarımcı, bu projesine destek toplamak için bir Kickstarter kampanyası düzenlemiş. Kickstarter’daki bir videoda “Veri görselleştirme eylemi, gerçekleri soyut ve sayısal alandan gerçekleri görebilmeniz için algı alanına getirmekle ilgilidir. Ve düşündüm ki, neden bunu yapmakla kalalım ki? Bu gerçekleri hissedip deneyimleyebilseydik nasıl olurdu?”

Anderson’ın kitabının tam adı “Alphabet in Motion: How Letters Get Their Shape”. Tasarımcı; harf stillerinin çağlar boyunca nasıl geliştiğini göstermek için tasarım arşivlerini araştırmak ve kinetiği ve üç boyutlu harfleri titizlikle yapılandırmak  için binlerce saat harcamış. Aslına bakarsanız kitap beş yıldır süren dikkat çekici bir çalışmanın ürünü.

Bronz Çağı’ndan Bilgi Çağı’na kadar dünyanın gizli tarihi harflerde saklı

“Harflere dikkatle bakarsanız Bronz Çağı’ndan Bilgi Çağı’na kadar dünyanın gizli tarihini görebilirsiniz. Ancak bu yöntemlerin, araçların ve makinelerin birçoğunun artık geçerliliğini yitirmiş olması nedeniyle bu tarihin takip edilmesi zordur. Alphabet in Motion, teknolojik değişimler ve değişen estetik ruh halleriyle birlikte harflerin nasıl dönüştüğünü netleştirmeye yardımcı olmak için dokunsal, etkileşimli özelliklerden yararlanıyor.” diyor tasarımcı.

 

“Alfabe ile ilgili en eğlenceli ve en ilginç kitabı yapmak istedim.”

Proje birleştirilmiş, ayrılabilir iki kitaptan oluşuyor. Pop-up bölüm, A’dan Z’ye değişen etkileşimli, yedi bölümlü bir ön kapak serisi, 17 hareketli kağıt öğesi ve uygulamalı etkinlikler içeriyor. Ekteki 128 sayfalık bölüm, her bir pop-up’ın tarihine ve konseptine ilişkin bir makalenin yanı sıra yazı tipi tasarımının geçmişinden 300 renkli resim içeriyor. Tasarımcı, açıklamalarında hedefinin alfabe ile ilgili en eğlenceli ve aynı zamanda da en ilginç kitabı yapmak olduğunu söylüyor.

Anderson’ın kitabı sadece 15 saat içinde hedeflediği desteği toplayarak şimdiden kitle fonlamasında büyük bir başarı yakalamış. Şu anda hedefinin üzerinde desteğe erişmiş durumda. Kickstarter kampanyasının tamamlanması içinse daha 27 günlük bir süre var.

Proje hakkındaki gelişmeleri ve Kelli Anderson’ın diğer çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Nakışla Tipografiyi Birleştirmek

Wes Anderson Filmlerinden İlham Alan Harfler

Çizgi Film Alfabesi

Görsel: Kickstarter