Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Motion Stills, Live Photos’la Çektiğiniz Fotoğrafları GIF’e Dönüştürüyor

Google Motion Stills, Live Photos’la Çektiğiniz Fotoğrafları GIF’e Dönüştürüyor

Google'ın bugün yayınladığı mobil uygulaması Motion Stills, Apple'ın iPhone 6s ile birlikte tanıttığı Live Photos özelliğiyle çekilen fotoğrafları GIF'e dönüştürüyor.

Apple’ın Eylül 2015’te düzenlediği toplu lansman konferansında tanıttığı yeni özelliklerinden biri olan Live Photos, çektiğiniz fotoğrafların birkaç saniye öncesini ve sonrasını da kaydederek fotoğraf içinde video yaratmanızı sağlıyor. Dosya formatı fotoğraf olarak kalan ancak fotoğrafa dokunduğunuz anda canlanan bu formatı sadece Apple cihazlar desteklerken sonradan Google Photos da bu formatı desteklemeye başladı.

Görsel sabitlemeden önce ve sonra Live Photo.Bugün ise Google, Live Photos için bir adım daha atarak Motion Stills isimli uygulamasını yayınladı. Live Photos özelliği açıkken çektiğimiz fotoğrafları otomatik olarak listeleyip GIF’e veya klipe dönüştürebiliyor. Fotoğraf çekerken elimiz ne kadar titrerse titresin Google’ın görsel sabitleme algoritması sayesinde nefis sonuçlar alabiliyoruz. YouTube’da kullanılan sabitleme teknolojisi ve Google Photos’da kullanılan ard arda çekilen çoklu görüntüleri GIF yapma algoritması sayesinde Motion Stills oldukça kalifiye bir teknolojiyle karşılıyor bizi.

Uygulama doğası gereği sadece iOS özel olmakla birlikte buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Birkaç denemede aldığım sonuçlar ise şu şekilde:

Görsel: Google Blog, Mert Serim