Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Hayatın İçine Dahil Olan Kampanya

Google’dan Hayatın İçine Dahil Olan Kampanya

​Google, mobil uygulaması için spesifik mesajlı oldukça güzel bir kampanya hazırlamış

Google, yeniden lanse edeceği mobil uygulaması için 72andSunny ajansı ile birlikte çalışarak, küçük, detaylı ama oldukça etkili bir kampanya ortaya çıkarmış. Ajans, New York’ta çeşitli yerlere, oraya spesifik olacak sorular yerleştirerek insanları düşündürmeye ve farklı bir açıdan bakmaya yönlendirmiş, tabi Google’a da gönderme yaparak.

Her ne kadar -Google için- erişimi çok düşük olan bir kampanya olsa da, bu kadar büyük bir markanın bu kadar ufak ama keyifle detaylandırılmış bir iş yapması oldukça mutlu edici. Bölgeye özgü mesajlarla Google’a yönlendirme yapan soruları gerçek hayatla markayı çok güzel bir şekilde entegre eden bir uygulamalardan biri olmuş. 

Google temsilcisi ise verdiği röportajda kampanyanın arkasındaki süreci şöyle açıklıyor; “Google aramaları her zaman insanları meraklandıran ve keşfetmeye yönelten bir süreç olmuştur. Bu projeyle birlikte, New York’luların hergün geçtikleri yerlere yeni bir bakış açısıyla bakmasını sağlamak istedik. Günlük hayatlarına, sorgulatan şaşırtıcı sorular ekleyip –tabi bunu mümkün olduğunca doğal bir şekilde yaparak- onları Google uygulamasına yönlendirdik.”

Marka, Brooklyn’deki bir bowling salonundaki bowling topundan, Café Reggio’daki cappuccino fincanlarına kadar birçok değişik yere yerleştirdiği sorularla tüketiciyi gülümsetmeyi başarmış görünüyor.