Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Video Oyunlarının Oscarı: 4. Saxxy Ödülleri

Video Oyunlarının Oscarı: 4. Saxxy Ödülleri

Saxxy Ödülleri, Valve oyunlarının grafik motoru Source kullanılarak hazırlanan kısa filmlerin karne günüdür.

Video oyunlarının tarihine baktığımız zaman pek çok farklı oyun motoru ve bunların sunduğu farklı teknik destekler bulunuyor. Metin tabanlı ve vektör tabanlı oyun grafiklerinden sonra 2 ve 3 boyutlu oyun grafiklerinin gelişmesi ile yapılabileceklerin de yelpazesi genişledi. Quake, Doom gibi oyunlar 3 boyutlu grafik teknolojisi dönemin ötelerine taşıdı. 98 yılında Quake’in oyun motoru ile yapılan Half Life’ın pek çok kişi için çok farklı anlamları vardır. Bu oyunu bir devrin sonu olarak nitelendirebiliriz. Ve aynı zamanda günümüzün en büyük oyun şirketlerinden Valve’ın ilk adımıdır Half Life. 2004 yılında Half Life 2 piyasaya çıktığında ise Valve kendi oyun motoru olan Source’u geliştirdi.

Machinima, gerçek zamanlı bilgisayar grafikleri kullanılarak dijital yapımlar üretme tekniğidir. Genellikle de bilgisayar oyunları kullanılarak hazırlanır. Keza Source motoru da Valve’ın şu anki Steam ve Dota 2 ile birlikte en önemli markaları arasında yer alıyor. Bu motoru diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ise sandbox desteği sunması. Yani kullanıcılar içindeki verilere ulaşıp onlar üzerinde değişiklik, esnetme ve hayal güçleriyle müdahale edebiliyor. Gary’s Mod ise bu özelliğe en uygun örnek.

Bu sene dördüncüsü düzenlene Saxxy Ödülleri de kullanıcıların yaptığı kısa filmlerin yarıştığı ve izleyiciler tarafından oylanarak değerlendirilen bir organizasyon. Team Fortress 2, Portal 2, Dota 2 gibi Valve oyunlarının temelinde hazırlanan videolar kısa film, aksiyon, komedi ve drama kategorilerinde yarıştı. Kısa film kategorisinde 60 Saniyede Team Fortress 2 videosu, aksiyon kategorisinde Rivalry Rush, komedi kategorisinde About a Scout, drama alanında ise DEFECT_ isimli video ödül aldı. Genel derecelendirme içerisinde ise büyük ödülü Animation vs. Animator isimli yapım kazandı.

Müzik
Jazzy Frenchy – Bensound
Run Amok – Kevin MacLeod

Modellemeler
Scout, Rebecca “Rebbacus” Pursley ve Maxime “MaxOfS2D” Lebled

Ölçülendirilebilir Kaplamalar:
jimbomcb

Animasyon, senaryo, ses, ışık, efektler ve geri kalan her şey:
Ferhod

Görsel; Steam