Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uniqlo’dan İnsansız Selfie Projesi

Uniqlo’dan İnsansız Selfie Projesi

Bir Selfie var ki benim içimde. Benden öte. Benden ziyade.

Basit kelime oyunlarıyla pek çok alanda karşılaşabiliyoruz. Küçük şakalar ile güne renk katıyor. Japon giyim markası Uniqlo, “Kendi fotoğrafınızı kendiniz için çekmeyin.” önermesiyle The Selfless Selfie Project’e imza atıyor. Dünyayı pozitif yönleriyle destekleyen Uniqlo hayatı bu pozitif değerlerle destekleyen insanları arıyor. Bu insanlara #3DSelfie hashtag’i ile ulaşmayı amaçlıyor.

Proje beş basit aşamadan oluşuyor. Kendi fotoğrafınızı çekin. Bu fotoğrafı neye adadığınıza veya ne için çektiğinize karar verin. ”I give my #3DSelfie to ___. #UNIQLOCity” kalıbı ile sosyal medya hesabınızdan bu kararınızı açıklayın. Ardından fotoğrafınız yarışmaya katılıyor. Seçildiği takdirde ise 3 boyutlu yazıcı ile yazdırılmış heykeller arasında yer alıyorsunuz. Son olarak da bu sergilerin açılışına özel davetli olarak katılıyorsunuz.

Almanya merkezli üç boyutlu çözümler sunan DOOB isimli girişim bu projede Uniqlo’nun ortağı olarak yer alıyor. Şirket randevu yöntemi ile çalışıyor ve müşterine 3 boyutlu modelleme hizmeti sunuyor. Müşterilerinin dilediği şekilde ve yapıda 3 boyutlu baskı yapabilen DOOB, Uniqlo’nun projesi için biçilmiş kaftan bir ortak.

Berlin, New York, Paris, San Francisco ve Londra’dan oluşan 5 büyük şehirde ortaya çıkarılan üç boyutlu çalışmalar sergilenecek. Uniqlo, yaratıcı kampanyaları ile isminden sürekli söz ettiriyor. Bu yaz akıllı telefon üzerinden tişört tasarlayıp kullanıcıları özgü içerik sağlamıştı. Geçtiğimiz yıl ise kullanıcıların kıyafetlerine göre yemek tarifi öneren bir kampanya yürütmüşlerdi. 

Görseller; DOOB, Selfless Selfie Project