Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yılın Selfie’si Samsung’un Oscar Ürün Yerleştirmesi Çıktı

Yılın Selfie’si Samsung’un Oscar Ürün Yerleştirmesi Çıktı

Efsane selfie'nin arkasındaki Samsung sponsorluğunda olaylar nasıl gelişti?

Bu selfie’den haberi olmayan yoktur, Twitter’ın en çok paylaşılan fotoğrafı rekorunu kıran fotoğraflar Cumartesi Oscar töreni sırasında çekildi. Tüm markalar için büyük bir fırsat olan gecede reklamı giren Samsung bu medya planlaması için 20 milyon dolar harcadı.

Oscar töreninin yayınladığı kanal ABC ile anlaşma yapan marka, ürünü Galaxy Note 3’ün geceye entegre edilmesi için anlaşıyor. Söylenene göre ilk plan Ellen DeGeneres’in kendi selfie’sini çekmesi oluyor ama sonra olaylar gelişiyor. DeGeneres, Samsung gecenin sponsoru olduğu için Samsung Galaxy ile selfie çekmeyi önceden planlıyor, hatta marka DeGeneres’i bu konuda eğitiyor.

Bu reklam filmi gecede 5 yıldır Oscar’ın sponsorlarından olan Samsung’un reklam filmi olarak yayınlandı:

https://www.youtube.com/watch?v=nKuVnYntDvA

Yani reklam filminden çok gece boyunca planlı olarak görünecek olan telefon zaten markayı yeterince güvende hissettiriyor. Ama sosyal medya ve internet markalar için her zaman olumlu ya da olumsuz sürprizlerin merkezi olduğu için olaylar bu anlaşmanın çok daha ötesine geçiyor ve bir şekilde bu efsane ekibin selfie’si ortaya çıkmış oluyor.

DeGeneres zaten gece boyunca canlı tweet akışı yaratıyor ve sahnede elinden markanın cihazıyla bir selfie çekiyor, videosu da paylaştığı tweet böyle:

Ve işte o efsane fotoğrafın çıktığı an:

Kontera’nın paylaştığı verilere göre Samsung’un bu Oscar’a vurduğu damga ve malum selfie ile ilgili sosyal medyada konuşulanların %23’ü pozitif, %69’u nötr ve %8’i negatif olmuş.