Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tişörtünüzü Akıllı Telefonunuzla Tasarlayın: UTme!

Tişörtünüzü Akıllı Telefonunuzla Tasarlayın: UTme!

Uniqlo, geliştirdiği mobil uygulamayla tişört tasarımını tamamen size bırakıyor.

Hala yükselişte olan kişiselleştirme trendine güzel bir örnek de Japonya’dan geldi. Japon perakende markası Uniqlo, müşterilerine satın alacakları tişörtleri, geliştirdiği mobil uygulamayla önden tasarlama imkanı veriyor. 

Tasarım oldukça kolay bir arayüz üzerinden gerçekleşiyor. Boyama, metin yazma ve fotoğraf yükleme veya çekme gibi seçeneklerinizin olduğu tasarım sürecini kırpma, efektlendirme gibi çeşitli işlemlerle istediğiniz gibi geliştirebiliyorsunuz. Son olarak telefonunuzu sallayarak tasarımı daha da özgün hale getirme opsiyonu da mevcut. Tanıtım videosu süreci eğlenceli şekilde özetliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=o4VBfwMwxSE
Tasarımınızın son halini arkadaşlarınızla paylaşabildiğiniz gibi uygulamanın web sitesindeki galeri bölümünde de tasarımınıza yer veriliyor.

iTunes ve Google Play‘de bedava olan uygulama şimdilik sadece Japonya’da hizmet veriyor. 1.990 Yen tutan tişörtlerden üçten fazla sipariş ettiğinizde nakliye parası alınmıyor.

Girişime karşı yaklaşımlar ise bir hayli karışık. Beğenildiği kadar telif hakları konusu nedeniyle birtakım eleştiriler de alıyor. Örneğin tasarım sürecindeki tüm veriyi ve bunun telif hakkını firmaya bedava vermiş oluyorsunuz. Bu, tasarımınızın firmanın sosyal medya hesapları, web sitesi gibi platformlarında paylaşılması dışında firma tarafından sonradan ürünleşebilmesi de demek. Bu tip eleştirilerin üzerine firma uygulamanın yasal şartlarını tekrardan gözden geçirmeyi planlıyor.

Uniqlo önceden de aralarında Pharell Williams’ın da bulunduğu bir grup sanatçı ve ünlü isimle sınırlı sayıda tişört ve aksesuarlarını üretme konusunda iş birliğinde bulunmuştu.

kaynak: psfk.com, haber görseli: tanırım videosu