Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’ın Reklam Ürünlerinde Büyük Değişimler

Google’ın Reklam Ürünlerinde Büyük Değişimler

Google AdWords olarak başlayan yolculuk bugün reklamveren ve yayıncıların hayatını kolaylaştıran yeni ürünlerle Google Ads'e dönüşüyor.

Google 18 yıl önce yapılan aramalarla ilgisi olan reklamlar sunma fikrini bulmuş ve Google AdWords doğmuştu. Bugüne gelindiğinde ise pek çok şey değişti tabii. Mobil artık büyük önem taşıyor; insanlar her an videodan sosyal içeriğe, oyundan internet üzerinde dolaşmaya her şeyi yapabiliyor. Dolayısıyla daha çok kanal, daha çok format ve daha çok ekran var. Google da çağın bu değişimine ayak uydurarak reklamverenlere yönelik yeni çözümlerini sunuyor: Google Ads, Google Marketing Platform ve Google Ad Manager. Bu yeni markalar; yayıncı ve reklamverenlerin farklı ekran ve cihazlara yönelik en güvenilir ve en değerli reklamı sunmalarına yardımcı olarak işleri için doğru çözümü bulmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Google AdWords Google Ads oluyor

Google Ads, Google.com ve diğer Google ürünleri, iş ortaklarının siteleri ve uygulamalar üzerinde sunulan tüm reklam yetilerini kapsıyor. Bir soruya yanıt aramadan YouTube üzerinde video seyretmeye, Google Maps ile bir yeri keşfetmekten Google Play’de uygulamaları taramaya pek çok noktada reklamverenler Google Ads sayesinde tüketicileriyle bağlantı kuruyor.

Küçük işletmeler için sunulan yeni kampanya tipi bu işletmelerin online reklam dünyasına girişini kolaylaştırıyor. Google Ads’ın öğrenen teknolojisini küçük işletmelerin hizmetine sunarak kısa ve kolay yoldan sonuç görmelerine yardımcı oluyor. 10 Temmuz’da daha fazla kampanya tipi Google Marketing Live üzerinde duyurulacak.

google ads_bigumigu_

Google Marketing Platform ile Tek Yerden Kontrol

DoubleClick reklamveren ürünleri ve Google Analytics 360 Suite bir marka altında bir araya Google Marketing Platform’u oluşturuyor. Bu platform sayesinde pazarlamcıların dijital medya satın alma, ölçümleme ve optimizasyonu tek yerden yapmaları sağlanıyor.

Bu platformun bir parçası olarak sunulan Display & Video 360 ise DoubleClick Bid Manager, Campaign Manager, Studio ve Audience Center’dan özellikler sunarak yaratıcıların, ajans ve medya çalışanlarının iş birliği yapabilmesini ve tek bir merkez üzerinden reklam kampanyalarını A’dan Z’ye uygulayabilmelerini sağlıyor.

google ads_bigumigu_6

Yayıncılar İçin Google Ad Manager

Yayıncıların içerik üzerinden para kazanmasının yolları da değişti. Artık daha farklı ekran üzerinden içeriğe ulaşan insanlar nedeniyle yayıncılar da işlerini daha verimli ve kolay şekilde yönetmeye ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle DoubleClick for Publishers ve DoubleClick Ad Exchange de yeni bir isim altında bir programlama platformu altında araya getirildi: Google Ad Manager.

google ads_bigumigu_6

Görsel: Google Blog