Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geçmişten Tanıdık Bir Sima Geri Döndü: Mac mini

Geçmişten Tanıdık Bir Sima Geri Döndü: Mac mini

Apple'ın Türkiye saatiyle dün akşam gerçekleştirdiği lansman etkinliğinde yeni iPad Pro, MacBook Air ve Mac mini tanıtıldı.

Apple, 30 Ekim’de Brooklyn Academy of Music’te gerçekleştirdiği özel etkinlikle ürün ailesinin yeni üyelerini tanıttı. WWDC gibi etkinliklerini Steve Jobs Theatre’da gerçekleştiren Apple, bu özel etkinliği New York’a taşıdı. İzleyicilerin de büyük ilgi gösterdiği etkinlik adeta bir şenlik çoşkusuyla yaşandı. Tim Cook’un açılışı yaptığı etkinlikte 2 sene önce üretimden kalkan MacBook Air, 2014’ten beri yenilenmeyen Mac mini ve 3. nesil iPad Pro tanıtıldı.

Bir Mac’e sahip olmanın en hesaplı yolu Mac mini

Apple, dün gerçekleştirdiği özel etkinlikle iki eski ürününü yeniden üretim bandına koydu. Mac mini de 2014’ten beri raflarda yer almıyordu. Kabaca, Apple TV büyüklüğündeki bir bilgisayar olan Mac mini hem farklı mekanlarda kolay çalışma imkanı sunuyordu. Geleneksel masaüstü bilgisayar deneyimi arayanlara, canlı performanslara veya birden fazla cihaz kullanarak video render’lama veya sunucu gibi kullanmak isteyenlere hizmet ediyordu. Apple dün bu ürünü de yenileyerek daha güçlü donanıma kavuşturdu. 4 ve 6 çekirdekli işlemci, 64 GB’a kadar yükseltilebilen hafıza, SSD desteği ile geçmiş modellerine göre 5 kat daha yüksek performans sunuyor. 3 adet USB-C girişiyle de farklı cihazlara bağlanabiliyor. 10 GB ethernet hızı ile her kullanım amacına uygun bir hale geliyor.

Masaüstü bilgisayarda yapılan geleneksel işlemler için tasarlanan Mac mini; fotoğraf ve video düzenleme, müzik prodüksiyonu ve yazılım geliştirme gibi amaçlar için geliştirilmiş. Çalışma alanına devasa bir kasa koymak istemeyen ve istediği an bir sırt çantasına tüm aksesuarlarıyla birlikte bilgisayarını sığdırmak isteyenlere hitap ediyor. 4 sene teknoloji dünyası için uzun bir süre. Apple’ın bu ürünü yeniden piyasaya sürmesinin altında belirli bir hedef yatıyordur. Çünkü araştırmalar yapılmadan ve pazar incelenmeden bu tip bir yükün altına girmeyecek bir şirket.

7 Kasım’da piyasaya çıkacak Mac mini, Mac dünyasına girmek isteyenler için en hesaplı model olarak karşılıyor tüketicileri. Ayrıca MacBook Air gibi Mac mini de tamamen geri kazanılmış alüminyum kasadan oluşuyor. Bu da karbon ayak izini yarı yarıya düşürüyor. Ürünün ABD fiyatı 799 dolardan, Türkiye fiyatı ise 5.999 liradan başlayan fiyatlarda satılacak.

Görsel: Apple