Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Filmlerden ve Reklamlardan Kesitlerle İngilizce Öğrenmek

Filmlerden ve Reklamlardan Kesitlerle İngilizce Öğrenmek

10'ar saniyelik videolarla dinlediğinizi anlama kabiliyetinizi arttırmayı amaçlayan İngilizce öğrenme sitesi.

Voscreen.com aslında çoğu kişinin uzun zamandır arayıp da bulamadığı bir hizmet.

“Ya ben filmleri altyazısız izleyemiyorum!” ya da “Gramer biliyorum da konuşma dili tam uymuyor ya ondan anlayamıyorum” diyenlerin imdadına koşuyor.

Bir Türk tarafından geliştirilmiş bu site aslında çok da yeni değil en az 2-3 senesi var ve şimdiden 74 ülkede yaklaşık 800.000 üyeye ulaşmış durumda. 

Sistemin işleyişi de çok basit; karşınıza yaklaşık 10’ar saniyelik videolar çıkıyor ve siz bu videolarda söylenenleri (altyazılı veya altyazısız seçeneklerinden birini seçerek) anlamaya çalışıyorsunuz. Bu videolar belirli bir filmden de olabilir, herhangi bir reklamdan ya da konferanstan da. Seviyenize göre zorluğu belirlenen videoların nereden alındığı da ayrıca videonun sol üst tarafında yer alıyor ve filmle ilgili daha fazla bilgiye ulaşabiliyorsunuz.

Hem ilk defa İngilizce ile tanışacak olanlar hem de ileri seviye İngilizce bilenler için dinleme kabiliyetini arttırmayı amaçlayan sitenin Vostep adında seviyenize göre içeriği belirleyen bir yapılandırması da bulunuyor. Bu yapılandırma dahilinde “Beginner” seviyesinden “Advanced” seviyesine kadar beş farklı seçenek mevcut. Bu seviyeler de ayrıca kendi içlerinde kademeli olarak zorlaşıyor. 

İşin güzel tarafı bir soruyu beş defa doğru cevaplamadan o soruyu görmeye devam ediyorsunuz, yani site tam olarak öğrendiğinizden emin olmak istiyor. 

Voscreen’in aynı zamanda mobil uygulaması da mevcut yani yolda giderken, bilgisayarınıza erişiminiz olmadığında da İngilizcenizi rahatlıkla geliştirebiliyorsunuz.

Çeşitli eğitim kurumlarında ayrıca ders aracı olarak da kullanılan site bunun yanında 14 dili de destekliyor yani öğrenmek istediğiniz başka bir dili seçtiğinizde konuşmalar İngilizce oluyor ancak siz seçenekleri o dilde görebiliyorsunuz. 

Siteyi şuradan kullanmaya başlayabilirsiniz.