Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zaha Hadid Tasarımı Dijital Reklam Panosu

Zaha Hadid Tasarımı Dijital Reklam Panosu

Zaha Hadid, tasarımının açık hava reklamcılığında yeni bir akım yaratacağını söyledi.

Zaman zaman işlerine yer verdiğimiz Zara Hadid son olarak dijital reklam panosu işlevi gören tasarımıyla dikkat çekiyor. 

Açık hava reklam ajansı JCDecaux ile anlaşmaları üzerine Hadid, Londra’nın en işlek yollarından biri olan West Cromwell için “kıvrımlı ve akıcı” bir reklam panosu tasarladı. Tek kabuklu (monokok) yapısıyla tasarım geleneksel dikdörtgen reklam panolarına meydan okuyor. 

Şehir merkezi ve Heathrow Havalimanı güzergahı içinde planlanan kıvrımlı ve kalın metal levhadan oluşan panonun mat boyayla kaplanmasına dikkat edilmiş. Böylece güneş ışığı ve araba farlarının göz kamaştırıcı etkisi engelleniyor. 

Tek kabuk (monokok) yapılı pano, reklamın dışında  Transport for London‘a ait seyahat güncellemeleri ve güvenlik mesajları ile yerel sanatçıların, tasarımcıların ve mimarların işlerini sergileyeceği bir mecra olarak tasarlanmış. 

Tasarım her ne kadar kendileriyle özdeşleştirdikleri yenilikçiliğin bir temsili olsa da fikirden hoşnut olmayanlar da var elbette. Gizmodo haberinin konuyu ele alışı buna bir örnek. Tasarımın hayata geçip geçmemesi ise 20 Ocak’ta Kensington and Chelsea planlama komitesinin kararıyla belli olacak.

Kaynak