Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evde Kazanmak Daha Kolay

Evde Kazanmak Daha Kolay

COVID-19 salgının en etkili olduğu İspanya'da futboldaki iç saha avantajı üzerinden evde kalmanın önemine vurgu yapılıyor.

Dünya genelinde 390 binden fazla insan (24 Mart TSİ 14:48) Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak sınıflandırdığı COVID-19 virüsünden etkilendi. COVID-19 salgının yayılımını durdurmak ve yukarı doğru grafik artışını yavaşlatmak için en etkili yöntem evde kalmak. Türkiye’de #EvdeKal etiketiyle farkındalık çalışmaları gerçekleştirirken dünya genelinde de insanlar evde kalması konusunda bilinçlendiriliyor ve uyarılıyor.

Virüsün en çok bulaştığı ülkelerin başında İspanya geliyor. 24 Mart verileriyle 40 bine yaklaşan vaka sayısı ile İspanya en çok hastaya sahip dördüncü ülke. Ülkede virüsün yayılmasını önlemek amacıyla önlemler alınıyor. Evden çıkmamak ise birinci öncelik. İspanyol spor dergisi Libero da futbol müsabakalarındaki iç saha avantajı faktörünü kampanyasına taşıyarak bu mesajı iletiyor.

Futboldaki iç saha istatistikleri de evde kazanmanın kolay olduğunu gösteriyor

Ev sahibi olmanın avantajlarını istatistiki veriler ile gösteren dergi hazırladıkları afişlerde bu bilgilere yer veriyor. Madrid merkezli DAVID Mad tarafından hazırlanan It’s Easier to Win at Home (Evde Kazanmak Daha Kolay) başlıklı kampanyada takımların ve bazı oyuncuların verileri yer alıyor.

Afişlerdeki renkler, desenler, sayılar ve tipografiler oyuncunun bulunduğu takıma veya formaya uygun olacak şekilde seçilmiş. Bu sayede istatistikler oyuncuyla ve takımla daha uyumlu gözüküyor. Real Madrid, Atlético Madrid ve İspanya Milli Futbol Takımı’nın formalarının renkleri afişlerde yer alıyor. Lionel Messi’nin iç saha istatistiklerinde Barcelona, Jan Oblak’da ise Atlético Madrid kaleci formasının renkleri ve desenleri kullanılmış.

Libero kampanya ile birlikte Vicente Del Bosque, Jorge Valdano, Juan Mata ve diğer sporcuların özel röportajlarının yer aldığı ilk 10 sayısını da ücretsiz olarak yayınladığını duyurdu.

Madrid merkezli ajans Equipo da evde kal çağrısı için futbol temalı afişler hazırladı

Görsellerin tipografiyle birleştiği İspanya merkezli bir diğer kampanya Equipo imzalı We play at home oldu. Futbolun yerleşmiş terimlerinden ve iç görülerinden yola çıkan ajans üç farklı poster tasarladı. Futbolu bir yaşam tarzı olarak benimseyen ajans futbolun özünü ve kültürünü yakalamayı amaçlayan işler gerçekleştiriyor.

Künye

Müşteri: Libero
Ajans: DAVID The Agency, Madrid
Küresel CCO: Pancho Cassis
İdari Yaratıcı Yönetmen: Saulo Rocha, André Toledo
Yaratıcı Yönetmen: Fred Bosch, Álvaro Palma
Yardımcı Yaratıcı Yönetmen: Sébastien Rouvière
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Camilo Jimenez
Hesap Yöneticisi: María García
Planlama: Patricia Urgoiti

Görsel: Equipo, adsoftheworld 1, 2