Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ete Kemiğe Bürünen Çizgi Film Karakterleri

Ete Kemiğe Bürünen Çizgi Film Karakterleri

Hidreley Diao, yapay zekanın da yardımıyla çizgi film karakterleri gerçek hayatta nasıl görünürdü sorusunu cevaplıyor.

Çizgi filmlerdeki karakterler yaratıcı projeler için eşi benzeri bulunmaz bir ilham kaynağı. İllüstratör Filip Hodas’ın Cartoon Fossils projesi ve Richard Wilkinson’ın çizgi karakterlerin böcek versiyonlarını çizdiği serisi gibi bu eğlenceli karakterlerin farklı yanlarını ortaya çıkaranlar da var, Tadeo Soriano’nun 36 Days of Type maratonu için hazırladığı Retro Cartoons isimli çizgi film alfabesi gibi tatlı işler ortaya koyanlar da. Tabii konu çizgi film karakterleri olunca onların gerçek hayatta nasıl görüneceği her zaman merak konusu oluyor. Bununla ilgili birçok farklı illüstratörün ve tasarımcının karakterleri kendi hayal dünyalarına göre canlandırdığı işler mevcut. Brezilyalı sanatçı Hidreley Diao bu noktada farklı bir yaklaşım benimsiyor ve yapay zekanın da gücüne başvuruyor.

Popüler çizgi film karakterlerinin gerçekçi portreleri

Abartılı ve çoğu zaman gerçek dışı vücut proporsiyonlarıyla karşımıza çıkan çizgi film karakterlerinin gerçek hayatta karşımızda nasıl görüneceğini düşünmek zorlayıcı olabilir ancak yapay zekanın da yardımıyla bunu başarmak mümkün.

Karakterleri tam anlamıyla ete kemiğe büründüren Hidreley Diao; FaceApp, Gradiente ve Remini uygulamalarını kullanarak gerçekçi karakterler yaratıyor. Sanatçı bu uygulamaların yardımıyla çizgi film karakterlerinin yüz şekillerini ve organlarını gerçekçi bir şekilde oranlayabiliyor. Ancak tabii işi yapay zekaya devretmeden önce de hummalı bir araştırma şart.

hidreley diao

Farklı yüz hatlarına sahip insan portreleri için internette detaylı bir arama yapan Diao, bu titiz sürecin ardından karakterler için bir veri havuzu oluşturuyor. Veri havuzundaki görüntülerde her karakter için gözlerden başlayarak görüntüleri üst üste bindiriyor ve sihirli sonuç ortaya çıkıyor.

Hidreley Diao, bu serisinde; The Simpsons karakterlerinden Frozen’a, Peter Pan’dan Rapunzel’e, Aladdin’den Pocahontas’a kadar birçok film ve dizi karakterini gerçek hayata taşımış. Soul ve Up gibi Disney filmlerinin neşeli karakterleri de bu projede kendine yer bulmuş.

Yapay zekayı keşfedip farklı şeyler denemesinden bu yana süreli kendisi için meydan okuyucu projeler yaratan Diao, çizgi film karakterlerini içeren projesinin yanı sıra yaşamını kaybeden ünlüler ve iz bırakmış sanatçılar için bir yapay zeka projesi daha yürütüyor. Bu projede de hayatını kaybeden ünlülerin, sanatçıların ve yaratıcıların günümüzde nasıl gözükeceğini göstermeye çalışıyor.

Popüler çizgi film karakterlerinin gerçekçi portrelerinden bazılarını sizlerle paylaşıyoruz. Sanatçının Instagram hesabından diğer işlerine bakabilirsiniz.

Görsel: Instagram, Bored Panda