Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Elle Dikilmiş Parçalardan Oluşan Ahşap Heykeller

Elle Dikilmiş Parçalardan Oluşan Ahşap Heykeller

Mimar, tasarımcı ve sanatçı Michele de Lucchi'nin elle dikilmiş parçalardan oluşan ahşap heykel serisi "Legni Cuciti", el işçiliğinin kusurlarını yüceltiyor.

Michele de Lucchi‘nin yeni eserlerinden oluşan Legni Cuciti (Dikilmiş Ağaçlar/Sewn Woods) başlıklı muhteşem seri, Milano’da Antonia Jannone Sanat Galerisi’nde sergileniyor. Sanatçı bu eserlerle, el işçiliğinin mükemmel kusurlarına ve değerine olan hayranlığını anlatmak istemiş. Sergide on sekiz farklı çizim ve daha önce hiç izleyiciyle buluşmamış on bir heykel sergileniyor.

El işçiliğinin kusurlarına övgü

Inuit halkının yaptığı kanoların geleneksel dikiş yöntemlerinden ilham alan çalışmalar, teknik geleneklerden uzaklaşıyor ve ahşabın dikişle nasıl bir estetik ve teknik birliktelik kurabileceğinin potansiyelini araştırıyor. Ortaya çıkan parçalar, bu malzeme ve teknikle özgürce yapılmış deneyler gibi. “Kusur” ve “asimetri” gibi olumsuz sayılan özellikleri, hayali olanın yeni biçimleri olarak yüceltiyor. Michele de Lucchi: “Ahşap parçaları birbirine dikmek beni daha sezgisel çalışma, malzemeyi orijinal biçiminde işleme ve el yapımı değerinin belirgin olduğu nesneler oluşturma konusunda özgür bırakıyor” diyor.

Legni Cuciti

“Ahşap dikmek mantıksız bir fikir gibi görünüyor. Genel anlayış, mükemmel şekilde eşleşen yüzeyler elde etmek için bu malzemenin mekanik işlemlerden geçmesini; yapıştırılmasını, birbirine kenetlenmesini veya kakılmasını zorunlu kılıyor. Yeni tekniğim geometrik mükemmellik gerektirmiyor. Bunun yerine, farklı şekillerdeki parçaları net bir temas noktası olmadan sıkıca birbirine bağlayabilir; uyumlu ve sağlam bir kompozisyon oluşturabilirim.” şeklinde açıklıyor çalışmalarını. “Ayrıca, ahşabı demir telle birleştirmek, bu kusurlu estetiği daha da belirginleştiriyor. Bu bana her zaman el yapımı inşa edilmiş eski binaları hatırlatıyor” diye de ekliyor.

Legni Cuciti

Legni Cuciti

Görsel: Antonia Jannone Luca Rotondo