Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2021 App Store Ödülü Kazanan Uygulamalar ve Oyunlar

2021 App Store Ödülü Kazanan Uygulamalar ve Oyunlar

Apple, 2021 yılının App Store Ödülü'nü kazanan ve yılın en çok indirilen uygulamalarını, oyunlarını açıkladı. 

Apple, kullanıcıların insanlarla bağlantı kurmalarına, farklı deneyimler yaşamalarına ve yaratıcı fikirler geliştirmelerine yardımcı olan en iyi uygulamaları ve oyunları değerlendirerek App Store Ödülleri kazanan geliştiricileri açıkladı. Şirket on yıldan uzun bir süredir her yılın sonunda en iyi uygulamaları ve oyunları onurlandırırken kazananlara App Store mağazalarından ödüller sunuyor.

Apple CEO’su Tim Cook, dünya çapında milyonlarca kullanıcının yaratıcılığını ve tutkusunu ateşleyen uygulamaların ve oyunların olağanüstü deneyimler sunduğuna dikkat çekerken bu uygulamaların ihtiyaç duyduğumuz birliktelik duygusunu geliştirmeye yardımcı olduğunu söyledi.

Yılın trendi: Bağlantı

App Store ödüllerinde ayrı bir parantez olarak açılan Yılın Trendi ise küresel App Store editörleri tarafından insanların hayatları üzerinde kalıcı etkisi olan, kullanıcıların sosyal, kişisel ve profesyonel ihtiyaçlarını karşılayan uygulama ve oyunları içeriyor. 2021’in trendi “Bağlantı” olurken bu yılın trend kazananları Among US!, Bumble, Canva, EatOkra, Peanut oldu.

Türkiye’den yılın en iyi ücretsiz iPhone uygulaması “Hayat Eve Sığar”, yılın en iyi ücretsiz oyunu ise “PUBG MOBILE: RESISTANCE” oldu. App Store ödüllerinin yanı sıra yılın en iyi uygulama ve oyunları için bağlantıları ziyaret edebilirsiniz. App Store editör ekibi tarafından dünyanın dört bir yanındaki uygulamaların ve oyunların değerlendirildiği sıralamada yılın en iyi iPhone, iPad, Mac, Apple TV, Apple Watch uygulamaları ve oyunları yer alıyor. Ödül kazanan uygulamalar kategori, geliştirici ve uygulama adı sıralamasıyla verilmiştir.

Yılın iPhone Uygulaması
Toca Boca
Toca Life World


Yılın iPad Uygulaması
LumaTouch
LumaFusion


Yılın Mac Uygulaması
Luki Labs Limited
Craft


Yılın Apple TV Uygulaması
DAZN Group
DAZN


Yılın Apple Watch Uygulaması
Grailr
Carrot Weather


Yılın iPhone Oyunu
Riot Games
League of Legends: Wild Rift
app store

iPad Yılın Oyunu
Netmarble Corporation
MARVEL Future Revolution

Yılın Mac Oyunu
Cyan
Myst
app store

Apple TV Yılın Oyunu
Pixelbite
Space Marshals 3
app store

Apple Yılın Arcade Oyunu
Mistwalker
Fantasian

Görsel, Apple, DAZN