Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2023 App Store Ödülleri’nin Kazananları Açıklandı: MUBI’ye Büyük Ödül

2023 App Store Ödülleri’nin Kazananları Açıklandı: MUBI’ye Büyük Ödül

Apple, 2023’ün App Store Ödülü kazanan en iyi uygulamalarını ve oyunlarını duyurdu; MUBI, “Yılın Apple TV Uygulaması” seçildi.

Apple, bugün yaptığı bir duyuruyla 2023 App Store Ödülleri’ni kazanan 14 uygulamayı ve oyunu açıkladı. Ayrıca ödüllerle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Ödüllere layık görülen uygulamalar ve oyunlar kullanıcıların yaratıcılıklarına güç veriyor, maceralarla dolu dünyalar keşfetmelerini, aileleri ve arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor. Bu yılın kazananları arasında dünyanın her yerinden geliştiriciler bulunuyor. Ödüle layık görülen uygulamalar ve oyunlar, kullanıcılara anlamlı deneyimler yaşattıkları ve kültürel değişime ilham kaynağı oldukları için App Store’un editör ekibi tarafından seçildi. App Store Ödülü kazananlar; olağanüstü teknik yenilikler, kullanıcı deneyimi ve tasarım sunan yaklaşık 40 finalist arasından seçildi.”

App Store’un editör ekibi tarafından, 40 finalist arasından seçildiler

Apple tek tek uygulamaların hangi açılardan fark yarattığını da açıkladı. Buna göre AllTrails, herkese yönelik kapsamlı yürüyüş kılavuzları ve doğa keşifleri ile topluluklara destek oluyor. Prêt-à-Makeup, profesyonel sanatçılar ve standart kullanıcılar için iPad’de gerçekçi bir makyaj deneyimi sunarken, kapsayıcılığı ve kendini ifade etmeyi öne çıkarıyor. Photomator, içindeki yapay öğrenme destekli araçlarla gelişmiş düzenleme işlerini sade ve sorunsuz hale getiriyor. SmartGym, geniş egzersiz arşivi, rutinleri ve kapsamlı fitness raporlarıyla Apple Watch’ta fark yaratıyor.

Bağımsız film tutkunlarının vazgeçilmezi MUBI

Efe Çakarel tarafından kurulan, Türkiye’de ve dünyada bağımsız sinema tutkunları için büyük önemi olan MUBI’nin ödül alması da gurur veren gelişmelerden biri oldu. Apple basın açıklamasında MUBI ile ilgili şu ifadelere yer verdi: MUBI, insani bir dokunuş içeren olağanüstü bağımsız filmlerden ve uluslararası belgesellerden özel derlemeler sunuyor.

Oyun kategorisinin kazananlarına gelince… Apple’a göre Honkai: Star Rail, oyuncuları iPhone’da karmaşık karakterlerle dolu bir hikayeye ve taktiksel açıdan zengin savaşlara dahil ediyor. Lost in Play, işaretle ve tıkla türünde efsanevi bir macerada oyuncuları etkileyici ve çocuksu bir hayal gücü dünyasına davet ediyor. Lies of P, oyunculara özenle hazırlanmış karanlık ve fantastik bir dünyada geçen bir oyun sunuyor. Apple Arcade’deki Hello Kitty Island Adventure, etkileyici bir oyun dünyasında arkadaş edinmek gibi son derece tatlı bir hedef sunuyor.

2023 App Store Ödülü Kazanan Uygulamalar

Yılın iPhone Uygulaması
AllTrails, Inc.
AllTrails

 


Yılın iPad Uygulaması
Prêt-à-Template
Prêt-à-Makeup


Yılın Mac Uygulaması
UAB Pixelmator Team
Photomator


Yılın Apple TV Uygulaması
MUBI, Inc.
MUBI


Yılın Apple Watch Uygulaması
Mateus Abras
SmartGym


2023 App Store Ödülü Kazanan Oyunlar

Yılın iPhone Oyunu
COGNOSPHERE PTE. LTD.
Honkai: Star Rail


Yılın iPad Oyunu
Snapbreak Games
Lost in Play


Yılın Mac Oyunu
NEOWIZ
Lies of P.


Yılın Apple Arcade Oyunu
Sublink
Hello Kitty Island Adventure

Kültürel etki kategorisinin kazananlarının da gösterildiği tam listeye buradan veya şuradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Apple