Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğayı Yok Etmek Tüm Yaşamı Yok Etmektir

Doğayı Yok Etmek Tüm Yaşamı Yok Etmektir

Robin Wood Vakfı, çift pozlama ile yaratılan çarpıcı illüstrasyonlarla doğanın, hayvanların ve bitki örtüsünün hem yaratılış hem de yok ediliş olarak birbirinden ayrı düşünülemez olduğunu vurguluyor.

2015’in en yaratıcı trendlerinden olan çift pozlama tekniğinin en güzel örneklerinden birkaçına True Detective’in jeneriğini akıllara getiren Gabriel levesque’nin çalışmasında ve hayvan-doğa kavramlarının birbiri içinde eriyip bir bütün olarak karşımıza çıktığı Andreas Lie işlerinde denk gelmiştik.

Çevreci aktivistlerin oluşturduğu Robin Wood Vakfı için Alman Grabarz & Partner ve Hong Kong menşeli bilgisayar tabanlı imge üretim (CGI) ajansı Illusion tarafından tasarlanan illüstrasyonlar ise doğanın, hayvanların ve bitki örtüsünün hem yaratılış hem de yok ediliş olarak birbirinden ayrı düşünülemez olduğuna dikkat çekiyor.

Çift pozlamanın betimsel gücünü buram buram hissettiren reklam çalışmaları hayvan vücutlarını bir ekosistem olarak hayal edip, bu ekosistemin insan eliyle nasıl aşama aşama yok olduğunu resmederek yine bu tekniğin anlatımsal gücünü sonuna kadar kusursuzca kullanıyor.

“Destroying nature is destroying life” çalışmasının diğer tüm görsel detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.







Künye:

Ajans: Grabarz & Partner
Reklamveren: Robin Wood
Yaratıcı Yönetici: Ralf Heuel
Grup Yaratıcı Yönetmen: Florian Kitzing
Sanat Satınalma: Anna Lena Meyer
Sanat Yönetimi: Manuel Wolff
Yazar: Katharina Kowalski
CGI: Illusion, Bangkok

Görseller; Behance