Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kişileri Hikayelerle Buluşturan Fotoğraflar

Kişileri Hikayelerle Buluşturan Fotoğraflar

Muhammed Faread, çift pozlama konusunda kendini geliştirmek için çektiği fotoğrafların her birinde bir öykü, bir yaşanmışlık anlatıyor.

Fotoğrafçılığın analogdan dijitale her aşamasında karşılaşılan bir teknik çift veya daha fazla pozlama. Analogdaki yöntemiyle tek yapmanız gereken filmi sarmamak. Böylece çekilen bir sonraki fotoğraf öncekinin üzerine oturacak ve çift pozlanmış olacak. Bunu birden fazla kez tekrar ederseniz de çoklu pozlamış olacaksınız.

Pratikte ise çift pozlamanın dinamikleri hislere ve içgüdülere dokunuyor. Çekilen iki fotoğrafın doğru koşullarda bir araya gelmesi onları anlamlı ve anlaşılır kılıyor. Mısır asıllı Amerikan grafik tasarımcı Muhammed Faread, çift pozlamanın büyüsüne kapılarak bu teknikle neler yapabileceğini görmek üzere çalışmaya başlamış. Ortaya çıkardığı sonuçlar ise tekniğin standart kullanımını sürükleyici bir bağlamla buluşmasıyla değer kazanıyor.

İnsan formunun içini farklı manzaralarla buluşturma fikri Taylor Swift’in de Style‘ın müzik videosunda kullandığı bir anlatım diliydi. Ancak Faread, karakterlerinin duygu, düşünce ve buhranlarını; üzerine pozladığı fotoğraflarla açıklayıp adeta iç dünya ile dışavurulan maskeler arasında bir turnusol kağıdı görevi gibi çalışıyor.

Görsel; Muhammed Faread