Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Benetton’dan 60’lardan Günümüze Kadınların Güçlenmesine Saygı Kuşağı

Benetton’dan 60’lardan Günümüze Kadınların Güçlenmesine Saygı Kuşağı

Benetton’un, kadınların sosyal hayatta yerinin güçlendirilmesine tarihsel olarak bakıp, 60’lardan günümüze mücadeleyi hatırlatan ve ilgili dönemlerden esinlenen koleksiyonu.

United Colors of Benetton, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlendirilmesi Hedefleri ile paralel olarak faaliyet gösteren Benetton Kadının Güçlendirilmesi Programını da destekleyen ve bu program çerçevesinde konumlandırılmış yeni bir koleksiyon yaratmış: “A Collection of Us

Benetton Kadının Güçlendirilmesi Programı, kadınlar için önemli konuları ele alıp, bunlar üzerine projeler geliştiren uzun süreli bir girişim ve Birleşmiş Milletler’le paralel hedeflere sahip: Sürdürülebilir geçim sağlama, ayrımcılığın önlenmesi ve eşit haklar sağlanması, kaliteli eğitim ve sağlık hizmetine erişim ve kadına şiddetin son bulması.

Benetton, yeni örgü giyim koleksiyonu ve sosyal programını beraber desteklemek için hazırladığı bu kampanyada farklı jenerasyonlardan, farklı tecrübelerle dolu 5 modeli bir araya getiriyor. Modeller, özgürlük ve güçlü olma adına tüm dünya kadınları için kendi tecrübelerinden yola çıkarak mesajlar paylaşıyor.

A Collection of Us” örme giyim koleksiyonu Ekim, Aralık, Şubat ve Nisan aylarında sunulacak 4 kapsül koleksiyon oluşuyor: Miras, teknik, renk, performans. Markanın beş jenerasyona yayılmış olan bilgi ve tecrübesinden ilham alan koleksiyonda, Benetton tasarımcıları, eski grafik ve teknikleri modern parçalara uyarlıyor ve markaya taze bir dokunuşta bulunuyor.

Fotoğraflarda 5 jenerasyona ait 5 kadın rengarenk Benetton trikolarıyla -bir Benetton klasiği olarak- beyaz fonda fotoğraflanmış. Her bir kadın, kadın haklarının farklı on yıllara ait mücadelesini ölümsüzleştiriyor: 1960’ların radikal toplumsal hareketleri, 1970’lerin hızlı sosyal değişimi, 1980’lerde erkek egemen kurumlarda değişimin başlaması, 1990’larda zaferin kutlanması ve 2000’lerde daha kapsamlı bir sosyal değişim için yola çıkılması.

Görsel; Benetton, Youtube