Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Telefonların Pil Ömrünü Uzatan Akıllı Şarj Aleti

Telefonların Pil Ömrünü Uzatan Akıllı Şarj Aleti

UsBidi şarj aleti, akıllı telefonları hızlı şarj etmenin yanı sıra batarya dolduğunda enerjiyi otomatik olarak kesiyor.

Akıllı telefonlar hem donanım ve yazılım olarak hem de harici cihazlar yardımıyla yenilikçi özellikler kazanıyor. Her biriyle farklı ve cazip çehrelerle sunulsalar dahi hepsinin ortak ve değişmeyen tek sorunu, pil ömrü ve şarj mekanikleri. Taşınabilir şarj cihazı gibi eklentilerle soruna geçici çözümler üretilse de sistemin kendisini değiştiren bir ürün piyasa alışkanlıkları arasına girmemişti.

UsBidi, kendini akıllı şarj aleti olarak tanımlayan bir girişim. Kickstarter üzerinde fonlanan ürün, hızlı şarj veya veri senkronize etme iki farklı modu bulunuyor. Bu iki özelliği cihazın iki kullanım modunu temsil ederken üzerine eklenen minik detaylar UsBidi’yi daha da cazip hale getiriyor.

Akıllı olmasının en büyük özelliği, telefonun şarjı %100’u gördüğünde otomatik olarak akımı keserek telefonun içinde fazladan elektrik akışının olmasını engelliyor. Bu da temelde hem enerji tasarrufu hem de batarya ömründe artış yaratıyor. Ayrıca masa, bilgisayar, araç içi gibi noktalarda belirli bir noktaya sabitlenip yerlerde sürünmemesi için üzerine mıknatıs yerleştirilmiş.

Kampanyanın tamamlanmasına 35 gün bulunurken %690 oranında fonlanan UsBidi, Şubat 2016’da üretimi tamamlayarak kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor.

https://www.kickstarter.com/projects/evolvedcharger/usbidi-the-worlds-most-intelligent-charger-ever/

Görsel; UsBidi