Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Brezilya’daki Güzellik Anlayışının 100 Yıllık Değişimi

Brezilya’daki Güzellik Anlayışının 100 Yıllık Değişimi

Güney Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya'da yüz yıl içinde değişen güzellik anlayışı Cut'ın yeni bölümüne konuk oldu.

Güney Amerika kıtası coğrafi olarak büyük bir değişimi yaşamış ve kültürünü değiştirmiş bir kıta olarak karışılıyor bizleri. Her ne kadar göç ve savaşlarla dünyanın siyasi haritası tarih boyunca şekil değiştirse de Güney Amerika’ya gaipten, denizden gelen insanlarla birlikte tüm kıta kendini tahayyül etmediği bir konumun içinde buldu. Günümüzdeyse bazı ülkelerin krallık olmasını sağlayan Ege Adalarından hallice toprak parçaları bu kıtaya bağlı.

Brezilya ise Güney Amerika’nın en yüksek nüfuslu, yüzölçümü en büyük ülkesi olarak karşılıyor bizleri. 10K çözünürlüklü hızlandırılmış videosuyla büyüleyen Rio gibi büyük şehirleri ve eyalet sistemiyle hakkında bildiklerimizin buzdağının ucuna benzetebileceğimiz Brezilya’nın mozaiğini ve tarihsel değişimini Cut güzellik kavramı üzerinden ele almış.

Güzelliğin 100 Yılı serisiyle dünyayı gezen Cut, 11. bölümüyle Latin Amerika ülkelerinden en büyüğüne Brezilya’ya gidiyor. Beyaz Amerikan kadın güzelliğiyle başlayan seri, siyah ve Meksika güzelliği gibi bölümlerle Amerika’nın farklı bölgelerine de odaklanmıştı.

Görsel; Youtube