Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Rio de Janeiro’nun Süper Çözünürlüklü Hızlandırılmış Videosu

Rio de Janeiro’nun Süper Çözünürlüklü Hızlandırılmış Videosu

10328x7760 piksel çözünürlüğündeki videonun her noktası detay dolu.

Videoların çözünürlüğü ve kalitesi birçok değerden önce geliyor. Pek çok kişinin belirleyici etkeni olan 1080p veya 4K video kayıt özelliğini bir kamera yerle bir ediyor. PhaseOne IQ180, 10K yani 10328’e 7760 piksel çözünürlüğüyle kayıt alabiliyor. 

Scientifantastic isimli blog, Brezilya’nın en büyük ikinci kenti ve bulunduğu eyaletin başkenti olan Rio de Janeiro’da aldığı deneme çekimini dün yayınladı. Videoyu küçültme, işlenebilir hale getirme ve codec/format düzenlemesi aşamasında çok zorlandığını belirten yönetmen, bazı programların da dosya büyüklüğünü desteklemediğini görmüş.

Videoda alınan her çekim; %14, %50 ve %100 ölçeklendirilerek gösteriliyor. Bu da her sahnenin içindeki yoğun detayı ve geniş perspektifi görmemizi sağlıyor. 10K çözünürlüğü bildiğimiz birimlere çevirmek istersek birbirinden bağımsız 8 – 10 tane 1080p, 5 – 6 tane de 4K video anlamına geliyor. 

Eğer görüntü kalitesini ölçeklemede güçlük çekerseniz 4. çekime ve %100 oranlanarak gösterilen İsa heykeline dikkatli bakabilirsiniz. Çünkü teleferiklerin arasındaki minik bir gölge olarak görünüyor en başta.

Görsel; Vimeo