Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dodge, Peta ve Görünmez Maymun…

Dodge, Peta ve Görünmez Maymun…

Dodge Amerika'da yaptığı bir kampanya kapsamında TV'de kullanılmak üzere çektiği bir reklam filminin sonunda bir maymuna rol vermiş. Reklamda kullanılanın gerçekten kanlı canlı bir maymun olmasından dolayı da hayvan hakları örgütü PETA ortalığı ayağa kaldırmış. Uzun yıllar Hollywood'da hayvanların olumsuz koşullar altında film endüstrisine hizmet verdiğini ve günümüz koşullarında hayvanlara bu tip bir muamelenin artık kabul edilemez olduğunu düşünecek olursak çokta iyi yapmış diyebiliriz.

Bunun üzerine Dodge "dahiyane" bir yaratıcılık ile PETA'ya cevap "çakmış" ve dijital olarak maymunun görüntüsünü reklamdan çıkarıp, reklamın sonuna "bekleyin, görünmez bir maymun geliyor, bu inanılmaz" repliğini ekleyerek bu şekilde yayınlamaya başlamış.

Günümüz dünyasın da hayvan hakları konusunda "haklı" bir biçimde hassas olan bu kadar geniş bir kitle varken, tamamen kendi ticareti için reklamlarında hayvan kullanıp sonra da bundan rahatsız olanlar çıkınca da onlara alaylı bir uslupla cevap vermek bence çok küstahça bir davranış. O maymunun görüntüsünü oradan silene kadar oraya bir maymun animasyonu çalışsalarmış hiç bu kadar yaygara kopmazdı! Ama neydi? reklamın iyisi kötüsü bla.. bla… bla…

not: Reklamda seslendirmeyi yapan Dexter/Six Feet Under'dan tanıdığımız Michael C. Hall…