Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bayramlıklar ARIEL’den!

Bayramlıklar ARIEL’den!

Ariel, kullanılmış çoçuk giysilerini toplayarak, "yaptığı en iyi işi yapıp", bunları bir güzel temizleyip, KEDV aracılığıyla ihtiyacı olan çocuklara ulaştırıyor.

Her ne kadar böyle anlatınca kendi halinde bir sosyal sorumluluk projesi gibi gözükse de, aslında bütünleşik pazarlama iletişiminin nasıl yapılması gerektiğine dair güzel bir örnek olmuş. Şöyle açıklayayım:

Reklam
Anneler (hedef kitle), televizyon reklamları ve websitesi aracılığıyla kampanyadan haberdar ediliyor ve çocuklarının eski kıyafetlerini, Ariel Complete 7 ile "tertemiz" yıkanmak üzere teslim etmek için alışveriş merkezlerine çağırılıyorlar.

 

Gerilla
10 farklı ildeki satış noktaları ve alışveriş merkezlerinde tanıtıcı gerilla marketing faaliyetleri eşliğinde; çizgi altı ve çizgi üstü çalışmalar harmanlanarak kıyafetler toplanıyor.

Sosyal Sorumluluk
Eğer kıyafet verilmek istenen ilde toplama noktası yoksa, kıyafetler ödemeli olarak verilen adrese yollanabiliyor. Tüm kıyafetler toplandıktan sonra yıkanıp, kurutulup, ütülenerek Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Celebrity Endorsement
'Influence Marketing' mi, yoksa 'Celebrity Endorsement' mı olduğunu tam çözememiş olsam da, Neşe Erberk’le üçüzleri Lara, Alin ve Selin de kampanyaya destek veriyorlarmış.

Kampanyanın başarılı olacağına beni inandıran da tüm bu işin, "bayramlığı olmayan çocukların da bayramlığı olsun" gibi bir düşüncenin üzerine oturtulup, Ramazan'la bağdaştırılması oldu.