Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dezeen’in Kurucusu Marcus Fairs 54 Yaşında Hayata Veda Etti

Dezeen’in Kurucusu Marcus Fairs 54 Yaşında Hayata Veda Etti

Dünyanın en etkili mimarlık ve tasarım dergilerinden Dezeen’in kurucusu, CEO’su ve Genel Yayın Yönetmeni Marcus Fairs 54 yaşında hayatını kaybetti.

Marcus Fairs’in ölümü, Dezeen.com’un CCO’su Benedict Hobson tarafından kalem alınan bir yazıyla dün duyuruldu. Haberde bunun ani ve beklenmedik bir kayıp olduğu belirtilmiş. “Parlak bir gazeteci, vizyoner girişimci, çok sevilen bir baba, koca, meslektaş ve arkadaş olan Marcus, geçtiğimiz hafta Salı günü rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kısa bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra 30 Haziran 2022 Perşembe günü vefat etti.” ifadelerine yer verilmiş.

24 saat boyunca yeni haber ve sosyal medya paylaşımı yapılmayacağı açıklandı

Bu gelişmenin yarattığı üzüntü ve şok nedeniyle 24 saat boyunca sitede ve sosyal medya kanallarında herhangi bir yayın yapılmayacağı vurgulanmış. Ayrıca Hobson dünkü yazısında şunları söylemiş: “Yarın tekrar çalışmaya başlayacağız. Bu arada, bu muazzam kaybın üzüntüsünü yaşarken Marcus’un ailesi ve Dezeen’in personeli için mahremiyet istiyoruz.”

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Dezeen (@dezeen)’in paylaştığı bir gönderi

Marcus Fairs, 2006 yılında evindeki boş yatak odasında başlattığı Dezeen’i dünyanın en popüler ve etkili çevrim içi mimari, iç mekan ve tasarım dergilerinden biri olarak zirveye taşıdı. Öncü, yaratıcı ve tutkulu bir gazeteci olarak mimarlık ve tasarım endüstrilerine damgasını vurdu.

Tasarım dünyasını konu alan gazeteciliğe yenilikler kattı. Küresel tasarım topluluğunu bir araya getirmek için çalışmalar yaptı. Dünya çapında sayısız mimar ve tasarımcıya ilham veren, kariyerlerinin başında onları motive eden içerikleriyle Dezeen’i kült bir kaynak haline getirdi.

Dezeen geçtiğimiz yıl Danimarkalı medya şirketi JP/Politiken Media Group tarafından satın alınmıştı ve bu şirketin geleceğini güvence altına almaya yardımcı olmuştu. Marcus Fairs bu konuda “Dezeen’in sonsuza kadar bağımsız gazeteciliğin kalesi, mimarlık ve tasarım şampiyonu ve dünyada iyilik için bir güç olmasını istiyoruz.” açıklamasını yapmıştı.

Görsel: Dezeen


Bigumigu Yazarı
| GENEL