Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocukluğumuz Gibi Duran Ayakkabılar

Çocukluğumuz Gibi Duran Ayakkabılar

Çizer Jynwaye, kişiye özel illustrasyonlarla yeniden tasarladığı ayakkabılarla belki zamanda yolculuk vaad etmiyor ama en azından çocukluğumuzun ruhunu yeniden hissettiriyor.

Hepimizin çocukluğundan beri sevip hayatında farklı bir noktaya koyduğu çizgi karakterler olmuştur. Hepimiz Hanna-Barbara’nın ya da Looney Tones’un çizgi filmleriyle büyüdük. Hepimizin evinde bir kere Tom, Jerry’i kovaladı, Tweety de bir kedi gördü sandı. Oregonlu Jynwaye ise tüm bu çizgi film ve sevdiğimiz oyun karakterlerini alıyor, bunları çoğunluğun severek giyeceği platformlara desen olarak uyguluyor: bembeyaz Nike Air Force 1 Low ayakkabılara.

Jynwaye’nin Instagram hesabından sattığı ayakkabılar el yapımı ve kişiye özel tasarımlar oluyor. Ağırlıklı hali hazırda geçmişten aşina olduğumuz çizgi film ya da video oyun karakterlerini kullanıyor ama yine de bunlardan bir tane yapınca bunlar özel tasarım oluyor. Jynwaye sadece çizgi film karakterlerini yapmıyor ama. Onunla ayakkabı için irtibata geçen müşterilerinin ona anlattıklarından ve istediklerinden besleniyor tasarladığı ayakkabılarda. Eskiz yaparak çalışmıyor Jynwaye, müşterisiyle irtibata geçtikten sonra onun fikirlerini dikkate alarak direkt ayakkabı üzerinde çalışıyor. Olur da hata yaparsa boyararak kapatıyor.

Çocukluğu hatırlatan, henüz tozlanmamış ama boyanmış

Jynwaye ayakkabıların üzerine boyama yapmadan evvel gitar ve kaykay tahtalarını kişiye özel boyuyormuş. Bir gün kendisine yaptığı ayakkabıyı gören arkadaşı da bir Nike Air Force 1 istiyor ve böylece Jynwaye’nin Nike Air Force 1 boyama macerası başlıyor. Bir çift ayakkabıyı boyaması ise 10-12 saatini alıyor. Her ne kadar ayakkabı sahiplerinin isteğine uygun tasarımlar yapsa da yine kendi stilini korumayı hedefliyor. Yarı gerçekçi yaklaşımından çok uzaklaşmıyor.

Her şeyin giderek sadece bize özel ürüne dönüştüğü bir dünyada ayakkabıların kişisel olması ve görsel zevklerimize hitap etmesi çok yeni bir detay değil. Vans daha evvelinde Toy Story filminin bir koleksiyonunu anlaşma yaparak satışa çıkarmıştı. Under Armour, 3B baskıyla kişiselleştirilebilir tabanlı spor ayakkabıyı bizlere tanıtmıştı. Ya da Shooz gibi modüler ayakkabılar üzerine Kickstarter projeleri görmüştük. Sözün özü, her zevke hitap ediyor artık ayakkabı tasarımları. O yüzden Jynwaye gibi tasarımcıların kendi el emeklerini satılabilir bir ürüne dönüştürmeleri sektördeki bir açığı da güzel kapatıyor. Sonuçta herkes sevdiği ve güzel olduğunu düşündüğü bir ayakkabı giymek ister ama herkes kendi kendine o ayakkabıyı sadece ona özel bir tasarıma dönüştüremez.

Jynwaye’in tasarımlarını Instagram sayfasından takip edebilir ya da satın alabilirsiniz.

(SOLD) I’ll be back in January!

A post shared by jyn 静 (@jynwayes) on

(SOLD) Studio Ghibli | MENS US10

A post shared by jyn 静 (@jynwayes) on

(SOLD) Akira | MENS US9

A post shared by jyn 静 (@jynwayes) on

Görsel: Instagram