Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çevresel Etkisi Kadar Mini Bir Kampanya

Çevresel Etkisi Kadar Mini Bir Kampanya

Minyatür mutfak trendinden ilham alan bitki bazlı et ve süt ürünleri üreticisi Impossible Foods, küçük bir çevresel etkiye sahip olan ürünlerine dikkat çekmek amacıyla minyatür bir kampanya hazırladı.

Geleneksel et üretimine kıyasla bitki bazlı ürünlerinin çevresel etkisinin daha ‘küçük’ olduğuna dikkat çekmek isteyen Silikon Vadisi merkezli girişim Impossible Foods, 22 Nisan Dünya Günü için reklamlarını küçültmeye karar verdi. Sosyal medyadaki minyatür yiyecek trendinden ilham alan girişim, Deloitte Digital imzalı ‘mini’ bir kampanya yayınladı. Kampanya için hazırlanan video çalışmasında mini eller tarafından hazırlanan mini hamburger ile tüketicileri emisyonlarını azaltmaya teşvik etmeyi amaçlayan Impossible Foods, The New York Times’a mecranın sunduğu en küçük reklam alanı boyutu olan 1 inç x 1 inç ölçülerinde reklam vererek kampanyasını destekledi.

Sosyal medyadaki minyatür malzemelerle yemek yapılan #minifood adlı minyatür mutfak trendi, yaklaşık 10 yıl önce Japonya’dan çıktığından bu yana viral olma özelliğini hiç kaybetmedi. Youtube başta olmak üzere video içerik paylaşılan neredeyse tüm platformlarda , geniş bir hayran kitlesi kazanan minyatür mutfaklar, yalnızca TikTok’ta #minifood hashtagi ile bu zamana kadar 2,9 milyar görüntülemeye ulaştı.

Bu trendi kendi ürünlerinin sahip olduğu ‘mini’ çevresel etkiyle yani mesajıyla bağdaştıran Impossible Food, Dünya Günü için hazırladığı kampanyasını bu ortak yön üzerine kurguladı. Hazırlanan kısa tanıtım videolarıyla bir yandan “karbon ayak iziniz ne kadar küçük olursa olsun, her zaman daha da küçülebilirsiniz” mesajı veren girişim, diğer yandan da sığır eti içeren bir burgere kıyasla daha çevre dostu istatistiklere sahip olan bitki bazlı burgerini tanıttı.

Impossible Foods’un ifadelerine göre hayvan eti içeren benzerlerine kıyasla yüzde 92 oranında daha az su ve yüzde 96 oranında daha az toprak tüketen bitki bazlı burger, aynı zamanda yüzde 91 oranında daha az emisyon yaratıyor. Küçük eylem ve tercihlerin gezegende büyük değişiklikler yapacağına dikkat çekmek isteyen girişim, minyatür plastik ellerin başrolünde olduğu kampanya filmlerini Dünya Günü’nde #minifoods hashtagi ile TikTok, Instagram ve Twitter‘da yayınladı.


Görseller: Twitter, Instagram