Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çağdaş Dünyadan Gerçeküstü Sahneler

Çağdaş Dünyadan Gerçeküstü Sahneler

KangHee Kim, fotoğraflara küçük müdahaleler yaparak rüya gibi kareler yaratıyor.

New York’ta yaşamını sürdüren KangHee Kim, içinde yaşadığımız dünyayı masalsı fotoğraf kareleriyle anlatan bir fotoğrafçı. Aslen Güney Koreli olan sanatçı, ABD’ye yerleştikten sonra sanat eğitimine burada devam etmiş. Ressam olan ağabeyinin de etkisiyle resim yapmaya başlamış. Ardından fotoğraf dünyasına ve daha sonra da bunun gerçeküstü versiyonuna geçiş yapmış. Şimdi bu alandaki sınırsız ifade olanaklarının keyfini çıkarıyor.

Belirli bir stile bağlı kalmaktansa esnekliği tercih etmek

Özellikle Alman fotoğrafçı Wolfgang Tillmans’ın eserlerinden etkilenerek resimden fotoğrafçılığa geçiş yapmış. Fotoğraftaki sınırsız olasılıkları fark etmesini sağlayan şey onun çalışmaları olmuş. Sanatının belirli bir estetikle ya da stille tanımlanmasını tercih etmiyor. Her projenin konseptine bağlı olarak esnek kalmayı umuyor sanatçı.

KangHee Kim Forbes’e verdiği bir röportajda, ilham kaynaklarını çevresi ve o an içinde bulunduğu ortam olarak tarif etmiş. Örneğin, “Street Errands” serisi New York’tan sokak sahnelerini ve ülke genelinde seyahat ettiği yerleri kaynak alan bir dizi kolaj fotoğraf. Bu seri, New York’ta gündelik işlerle ilgili sıradan karşılaşmalar üzerine kurulu. Sanatçı bu görüntüleri dijital ortamda manipüle ederek kendi gerçeküstü kaçış biçimini yaratmış.

Görsel: Instagram