Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Tekneler Robotik Ayaklarıyla Kendilerini Kıyıya Çekebiliyor

Bu Tekneler Robotik Ayaklarıyla Kendilerini Kıyıya Çekebiliyor

Hard Drive Marine'in Maxgate serisindeki robotik ayaklı tekneler, kendilerini kıyıya çekebiliyor ve yeniden suya indirebiliyor.

Washington’ın Bellingham şehrinde faaliyet gösteren inovasyon şirketi Hard Drive Marine; yüksek performanslı yanaşma, karaya çıkarma, yük indirme bindirme sistemlerine sahip iş amaçlı tekneler (alüminyum çalışma tekneleri) üretiyor. Bu tekneler, su taksilerinden deniz nakliyatı yapanlara uzanan farklı türlerde araçlar. Hard Drive Marine’in en çok göze çarpan araçları ise sudan karaya ve karadan suya robotik ayaklarıyla geçiş yapabilen Maxgate serisi.

Maxgate

Robotik ayak sistemi, yükleme ve boşaltma işlemlerini de kolaylaştırıyor

Şirket, iş amaçlı hizmet için tasarlanan bu patentli robotik ayakların, engebeli ve uzak kıyı şeritlerinde yanaşma sorunlarını ortadan kaldırdığını belirtiyor. Özellikle dalgalı sularda kıyıya kolay yükleme ve boşaltma yapmayı sağlıyor. Her araçta, tek bir platformda birleşen 2 ayak olduğu ve sistemin olabildiğince hızlı hareket ettiği görülüyor. Ayakların birleştiği bu rampa benzeri platform,  yükleme ve boşaltma için kullanılıyor.

Bu tekneler, yapılış amaçları oldukça farklı olsa da bana Zeltini’nin Z-Triton’unu anımsattı. Hem suda hem karada gidebilen bu araç, bir bisikletli-karavan-tekne idi. Yine hem karada hem suda gidebilen karavan-tekne Departure One da göz atmak isteyebileceğiniz türden bir araç.

Görsel: Instagram