Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İftar Saatinde Dolan Tabaklar

İftar Saatinde Dolan Tabaklar

Süpermarket zincirleri Tesco, güneş batmasıyla birlikte dolan yemek tabaklarını içeren açık hava kampanyasıyla müşterilerinin Ramazan ayını kutluyor.

İngiltere’nin en büyük süpermarket zincirlerinden Tesco, Nisan ayı boyunca devam edecek “Together this Ramadan” başlıklı kampanyasıyla birlikte İngiltere’nin başkenti Londra’nın Brent bölgesinde, Birmingham ve Bradford gibi Müslüman topluluğun yoğun olduğu bölgelerde orucu ve iftarı vurguluyor.

Geleneksel bir iftar sofrası güneş batınca hazır hale geliyor

İftar deneyimini aktarmak ve Ramazan ayına ait gelenekler hakkında toplumun diğer kesimlerini de bilinçlendirerek kapsayıcı bir kampanyaya imza atmak isteyen süpermarket zinciri, yaratıcı bir açık hava kampanyasına imza atıyor. BBH London tarafından hazırlanan dijital reklam panosu iftar yemeğinin saatini ve masanın bolluğunu vurgulamak amacıyla gün batımına doğru dolan boş tabakları içeriyor.

Her yıl 3 milyondan fazla müşterisinin Ramazan ayında oruç tuttuğuna dikkat çeken marka, açık hava kampanyasında güneşin batmasıyla birlikte boş tabaklarını dolduruyor. Dijital panolar gün batımıyla aynı zamana denk gelen iftar vaktini vurgulamak için doğu yönüne bakıyor. Bu sayede arka planda güneş batarken boş tabaklar da güneş ışığının azalmasının tersi oranında dolmaya başlıyor.

Süpermarket zincirleri, kültürü doğru yanıstmayı hedefliyor

Tesco, topluluğu temsil etmek ve Ramazan ayının önemine vurgu yapmak için kendisi de Müslüman olan fotoğrafçı Khalil Musa ve Orta Doğu mutfağına hakim yemek danışmanı ve yazar Dina Macki ile birlikte çalıştı.

Çeşitlilik ve kapsayıcılık verilerine göre danışmanlık veren The Unmistakables firmasıyla birlikte çalışarak Müslüman toplumun temsil edildiğini hissetmesi için bir çalışma gerçekleştirildi. The Unmistakables, Müslüman insanların yüzde 67’sinin medyada olumsuz resmedildiklerini hissettiklerini söylerken marka ile hazırlanan kampanyada bu algıyı da yıkmak hedeflendi. The Unmistakables’ın kurucusu ve CEO’su Asad Dhunna, ülkerlere ve mezheplere göre farklılık gösteren nüanslara da dikkat ederek geleneksel bir iftar sofrası temsili oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.

Tesco, açık hava kampanyasıyla birlikte mağazalarında reyonların çevresinde ürünlerle ilgili yemek tariflerinin yanı sıra sosyal medya hesabından ve internet sitesinden de Ramazan boyunca pratik ve lezzetli yemek tarifleri sunuyor.

Künye

Müşteri: Tesco
Ajans: BBH London
ECD: Helen Rhodes
Yaratıcılar: Ciara Boyle, Chloe Neal
Yaratıcı Yönetmen: Christine Turner, Kevin Masters
Kıdemli Stratejisit: Joy Molan
Danışmanlık Şirketi: The Unmistakables
Fotoğrafçı: Khalil Musa

Görsel: YouTube, Ocean Outdoor