Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Biz Kanseri Tanıyoruz, Peki Ya Parmaklarımız?

​Biz Kanseri Tanıyoruz, Peki Ya Parmaklarımız?

Pink Ribbon'ın hazırladığı kampanya, meme kanseri konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Sağlık Vakfı Pink Ribbon (Pembe Kurdele), geçtiğimiz günlerde hazırladığı meme kanseri farkındalık kampanyasında kadınların kendi kendilerini kontrol edebilip, hastalığı erken teşhis edebilmeleri konusuna odaklanmış.

Meme kanseri konusunda eskiye oranla daha bilinçli olsak da, aslında bir tümörün tam olarak neye benzediğini ve nasıl farkedeceğimizi pek de bildiğimiz söylenemez.

McCann Kuala Lumpur, parmaklarımızın bu yumruların neye benzediğini bilip, daha rahat tanıyabilmesi için alıştırma yaptıran ilginç bir kampanya hazırlamış: “Touch my breasts, save your life” (Mememe dokun, hayatını kurtar)

Kampanya için, meme kanserinin üstesinden gelen kadınların meme kalıpları çıkarılmış ve bir zamanlar orada bulunan tümörler taklit edilerek, eskiden bulundukları yerlere dokusu da benzer kitleler yerleştirilmiş.

Halka açık düzenlenen etkinlikte, ziyaretçilerden meme kalıpları içinde gizlenmiş tümörleri bulmaları istenmiş. Kalıplara model olan, kanseri alt etmiş kadınlar da kalıplar üzerindeki “muayeneler” sırasında ziyaretçilerle birebir iletişim içine girerek kanser teşhisi sırasındaki tecrübelerini paylaşmış.

Künye:

Üst Yaratıcı Yönetici: Richard Irvine
Yaratıcı Yönetmen: Gavin E. Hoh
Sanat Yönetmeni: Vince Lee, Rachel Hoo,
Yazarlar: Bee-Nee Ng, Gavin E. Hoh
Tasarımcı: Jamie Hendricks

Görsel; Vimeo