Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Minimalist ve İşlevsel Kamera Kızağı: Camera Goat

Minimalist ve İşlevsel Kamera Kızağı: Camera Goat

Geleneksel kamera kızaklarının sabit ve ağır iskeleleri yerine Camera Goat esnek ve işlevsel kullanım sunuyor.

Sinema, kayıt ve yapım süreci hakkında orta düzey bilinçli bir izleyicinin dahi söyleyebileceği bir şey vardır. Video kaydederken kullanılacak mecra Instagram dahi olsa kameranın titrememesi birinci kaidedir. Teknik olarak sabit bir noktadan görüntü alırken bu sorunu önlemek bir yana, hareket halinde temiz kayıt almak başka bir yana.

Bu tip zamanlarda çalışmamızı kolaylaştıracak birçok kamera aksesuarı bulunuyor. Hareket halindeki kamerayı sabitlemek için steadicam ve glidecam gibi araçlar kullanılıyor. Kameranın yatay eksendeki hareketini her ortamda pürüzsüz yapabilmesi için de kamera kızağı kullanılıyor. Ve bu noktada Camera Goat‘un yarattığı fark ortaya çıkıyor.

Geleneksel kızaklar tek bir yatay çubuk ve iki ucuna kurulu tripod benzeri ayaklarla dengede duruyor. Bu da hem ürünün kullanılabilirliğini düşürüyor hem de üretim maliyetlerini yükseltiyor. Farklı zeminlere de kolay uyum sağlayamayan bu tasarım yerine Camera Goat; yatay eksende iki, dikey eksende dört çubuk kullanarak köşelerine masa misali çubuklarla denge sağlıyor.

Camera Goat‘un diğer kızaklara göre bir diğer artısı ise her tip kamerayla uyumlu çalışabilmesi. Bu yelpaze GoPro’dan başlayıp IMAX kameralarına kadar genişleyebiliyor. Yükseklik ve genişlik eksenlerini ise kolayca değiştirmeyi sağlayan kızak, birbirinden bağımsız ayakları sayesinde çapraz açıyla da kurulabiliyor.

Görsel; Vimeo, Camera Goat