Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Pipetin Doğada Geçirdiği Süre İçinde İnsanlığın Başardıkları

Bir Pipetin Doğada Geçirdiği Süre İçinde İnsanlığın Başardıkları

McCann Panamá tarafından Fundación MarViva için hazırlanan ilanlar, bir pipetin doğadaki ömrünü insalık tarihiyle karşılaştırıyor.

Dünyayı en dakika biraz daha kirletip yaşanılmaz hale getirirken hala geri dönüşü olabilecek günler yaşıyoruz. İklim değişikliği, plastik kirliliği, okyanusların petrol ve plastikle dolması gibi gerçekler artık uzak gelecek yerine birkaç yıl ile ifade ediliyor. 2043 yılının Pantone rengi olarak Ölü Mercan‘ı seçen iletişim kampanyası, Greenpeace’in 2019 kararlarını güçlü görsellerle açıkladığı ilanlar ve Filipinler’deki dev plastik balina yerleştirmesi gibi çalışmalar bu konuya dikkat çekmeye çalışıyor. Öte yandan plastik ve benzeri ürünler büyük metropollerde başlayarak yasaklanıyor. New York Şehri polistiren köpük kullanımı tamamen yasakladı, Türkiye’de ise plastik poşetler ücretli hale geldi. Pipet de bu konuda belki de en sık karşılaştığımız obje olmasıyla çok dikkat çekiyor.

Pipete farklı yaklaşım

McCann Panamá tarafından Fundación MarViva için hazırlanan ilanlar da alışıldık “pipet zararlıdır ve pipet kullandığınız için kötü hissetmelisiniz” mesajının ötesine geçiyor. Dünyanın şu anda karşı karşıya olduğu kirlilik, plastik, ormansızlaşma gibi pek çok sorunun temel sorumlusunun bireyler olmadığı gerçeği ile yüzleşmek biraz zaman alabiliyor. Çünkü ürün son kullanıcıya ulaşmadan endüstriler, fabrikalar, dev holdingler gerçek kirliliği yaratıyor. Straw Timeline kampanyası plastiğin doğada geçirdiği süreyi geleceğe değil geçmişe bakarak ele alıyor.

Ortalama 500 yıl boyunca doğada çözülmeyen pipet gibi plastik atıklardan herhangi birini bugün doğaya bıraksak 2519’da tamamen çözünecek. Peki 500 yıl önce dünya ne haldeydi? Dünya 500 yılda nereden nereye geldi? İlanlar tam olarak bu konuya odaklanıyor. İnsanların kuşlardan daha yüksekte uçması, bugün bilinen ve alışılan şekilde iletişim kurulması ve uzayın keşfedilmesi 500 yıldan fazla zaman aldı.

Künye:

Ajans: McCann Panamá
CCO: Omar Polo
Yaratıcı Yönetmen: Luciano Carrizo
Sanat Yönetmeni: Ernesto Lara
Metin Yazarı: Julio Flores
Tasarımcı: Aziel Laws
Marka Ekibi: Débora Ruiz
Prodüksiyon Ekibi: Othmell Rodriguez
Prodüksiyon Şirketi: Craft
Post-prodüksiyon: Ernesto Lara, Indhira Mendoza
Grafik Prodüksiyonu: Ernesto Lara
Marka Onayı: Magdalena Velasquez, Marviva Panamá

Görsel: McCann Panamá