Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Pazar Gazetesi [8 Kasım]

Bigumigu Pazar Gazetesi [8 Kasım]

Dünyada ve Türkiye'de son bir haftanın özeti.

Hafta boyunca takip ettiğimiz Web Summit etkinliği bu seferki özetimizde büyük bir yere sahip. Kendi gözlemlerimizin ve video formatında hazırladığımız hap trendlerin yanısıra Instagram, Facebook gibi sosyal ağ devlerinin yeni ürünleri ve gelecek planlarına dair duyuruları da etkinlikten bağımsız olarak haber malzemesi oldu.

Jon Stewart‘ın dört yıl boyunca HBO‘yla dijital içerik üzerine çalışacağı, YouTube Android uygulamasının Cardboard’u desteklemesiyle sanal gerçeklik özelliği kazanması, Airbnb gibi ev kiralama hizmetlerinin San Francisco’da verdiği savaş, Birleşik Krallık ve ABD’nin finansal sektörün büyük çaplı siber saldırılar karşısında kafa kafaya vermesi, Vice’ın kablolu yayına başlayacağını duyurması, Adidas’ın çıkartacağı bağcıksız futbol ayakkabısına dair ilk görüntüler, Instagram’ın reklam politikasında iyice agresifleşmesi ve yine birbirinden ilginç teknolojik gelişmeler sizlerle… Cadılar Bayramı’nın internete kattığı renkliliği de unutmadan.

Haftanın Müziği

Synthpop, futurepop ve dream pop altyapılarıyla özgün ve çizgi dışı üretim yapan Vancouver çıkışlı Grimes, dördüncü stüdyo albümü Art Angels’ı Cuma günü yayınladı. Sesini bir yankı, bir enstrüman olarak kullanan Grimes denemek istediği şeyi gerçekleştirmekten çekinmiyor. Hatta bu nedenle eleştiriler de alabiliyor. Üçüncü albümündeki olumsuz eleştirilerden sonra Art Angels, RnB altyapılarını da kullandığı taze bir albüm. Grimes’ın sesini yankı olarak duymaya alışık olanlar için kabullenmesi kolay bir albüm olmasa da zaman içerisinde değerlenmeyi hak ediyor.

53 yaşındaki Hideaki Ishi veya sahne ismiyle DJ Krush, enstrümantal hiphop semalarında seyreden bir yapımcı ve müzisyen. Gençlik yıllarında Yakuza olan İshi, kariyerinin başındayken masasında arkadaşının kesik parmağını bulduktan sonra Yakuza hayatını sonlandırıyor. 1983’te Wild Style isimli filmi izleyerek hip hop kültürüne sempati duymaya başlayan DJ Krush, parçalarında doğa ve doğal seslerini ve jazz ile soul müzik sample’larını kullanıyor. 2004’ten bu yana yayınladığı ilk albümü olan onbirinci stüdyo çalışması Butterfly Effect’i Spotify üzerinden dinleyebilirsiniz.

spotify%3Aalbum%3A5hB4jVN4ZHpubyiMmW81K1

Dizi / Sinema

  • Amerikalı televizyon yüzü ve aktör Jon Stewart, HBO ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. HBO Go ve HBO Now üzerinden komedi yayınları hazırlayarak dijital içerik üretecek.
  • Kült bilimkurgu yapımlarından Star Trek 50. yılının şerefine yeni bölümleriyle ekranlara geri dönecek. Yeni bölümler 2017’nin Ocak ayında CBS’in seç-izle platformunda yayınlanacak.
  • Şubat ayında ekranlara dönecek Girls dizisinin beşinci sezonuna ait ilk teaser’ı yayınlandı.
  • David Lynch’in kült filmlerinden Twin Peaks, Showtime’ın 2017’de yayınlanacak dizi projeleri arasına girdi. Gelecek ay yapımına başlanacak dizi projesinde Lynch de geçici olarak yer alacak.
  • Çocukluğundan beri Star Wars’un en sıkı hayranlarından olan ve nadir görülen bir kanser hastalığına yakalanan Daniel Fleetwood Aralık ayında vizyona girecek The Force Awakens’ı görmek için can atıyordu. Ölmek üzere olan hayranın bunun için hazırladığı sosyal medya kampanyasının ses getirmesi üzerineyse J.J. Abrams kendisi için özel bir gösterim yapacaklarının sözünü verdi.
  • Bu haftanın fragmanlarında ise bir dizi, iki film ve bir video oyunu var. Quentin Tarantino’nun sekizinci filmi The Hateful Eight’in resmi fragmanı yayınlandı. Bununla beraber filmdeki genel olay örgüsü hakkında kalın hatlarıyla bir fikrimiz oluyor.
  • Video oyunları dünyasıyla biraz ilgilenen birisi için bile yeterince büyük bir marka olan Blizzard’ın üç temel oyunundan biri olan Warcraft’ın beyazperde adaptasyonuna ait film fragman yayınlandı. Oyunlarındaki sinematikleriyle takdir edilen Blizzard’ın bu fragmanda kullandığı görsel efektler ise eleştiri konusu oldu.
  • Video oyunu demişken bir de Fallout 4’ün yayınlanmadan önceki son fragmanına göz atmakta fayda var. Distopyanın ve post apokaliptik kurguların video oyunları cephesindeki en iyi temsilcilerinden biri Fallout serisi.
  • Her alt kültürde olduğu gibi çizgi roman dünyanın da kült yapımları kendini diğer platformlara da taşıyabiliyor. The Walking Dead gibi bir örnekten sonra The Preacher da AMC tarafından televizyon dizisine dönüştürülecek. Dizinin ilk fragmanı da yayınlandı.

Popüler Kültür

  • Cadılar Bayramı her ne kadar çocukların çılgın kostümlerle şeker toplama bayramı olsa da internet için de büyük bir eğlence kaynağı. Bu özel günde sosyal medya da birçok ünlü, internet fenomeni ve yaratıcı internet kullanıcısı için rengarenk bir panayıra dönüşüyor. Bu yılki Cadılar Bayramı’ndan dikkat çeken gelişmeler şöyle;
  • Kim Kardashian ve Kanye West’in kızı North West, Frozen filminden Elsa olarak karşımıza çıktı.


Görsel:
Kim Kardashian

  • Oyuncu Aziz Ansari, Dub Smash’in de yardımıyla harika bir The Weeknd taklidi yaptı.

Happy Halloween.

A post shared by @azizansari on

  • Neil Patrick Harris, Cadılar Bayramı’nda kocası ve çocuklarıyla birlikte Star Wars karakterlerine bürünerek bu yılın kazanan isimleri arasına girdi.

Görsel: Instagram, nph

  • Geçtiğimiz iki hafta boyunca internetin en fazla içerik üretilen meme’lerinden Drake’in Hotline Bling müzik videosundaki dansını da bir okul öğretmeni Cadılar Bayramı’na uyarladı.

  • Uluslararası Uzay İstasyonunun 15. yaşına girmesi üzerine NASA bu durumu country türünde eğlenceli bir şarkıyla kutladı.
  • 2010’dan beri Güneş’in hareketlerini gözlemleyen NASA, derlediği görüntülerle farklı hareketlerinden oluşan 30 dakikalık bir video yayınladı.

  • Efsanevi bestecilerden Hans Zimmer kariyerini bir turla taçlandırmaya hazırlanıyor. Kariyerinde bir ilk niteliğini taşıyan turun birinci ayağı Nisan’da Londra’daki SSE Arena’da yapılacak.
  • Quentin Tarantino iki hafta önce New York’ta katıldığı polis şiddetine karşı yapılan protesto üzerine polislerin hedefi haline geldi. Devamındaysa Tarantino bir basın açıklamasında bulundu.
  • Batmobile dahil olmak üzere Hollywood yapımlarındaki pek çok araba tasarımına imza atmış George Barris, geçtiğimiz hafta kanser nedeniyle 89 yaşında hayata veda etti.

Google

  • Google, Web Summit 2015’teki oturumunda Gmail’in geliştirilmiş formu Inbox’ın yeni özelliğini duyurdu. Özellik, yapay zeka kullanımıyla, Inbox’a gelen e-postayı algılayarak ona uygun sizin ağzınızdan yazılmış e-postalar hazırlayabiliyor.
  • Google sürücüsüz arabalarına Cadılar Bayramı süresince etrafta kostümleriyle gezinen çocuklara zarar vermemesi amacıyla onları tanımayı öğretti.
  • Google bu haftasonu Who’s Down isimli yeni etkinlik düzenleme uygulamasını yayınladı. Uygulama üzerinden uygun olduğunuzu işaretleyerek arkadaşlarınıza birlikte bir şeyler yapmak için müsait olduğunuz mesajını paylaşıyorsunuz.
  • New York’ta bir perakende mağazası açmayı düşünen Google, Crain’s tarafından yapılan habere göre bu plandan vazgeçti.
  • Google Cardboard artık YouTube’un Android uygulaması tarafından da destekleniyor.

Apple

  • Bu hafta içi Steve T-S isimli Twitter kullanıcısının fark ettiği detayla Apple’ın iç mekan tasarımı uygulaması geliştirdiği ortaya çıktı. Indoor Survey App isimli uygulama, iPhone’un dahili sensörlerini kullanarak pozisyon ve konumlandırma imkanı sunacak.
  • iOS 8 güncellemesiyle birlikte birçok iPhone ve iPad üzerindeki Touch ID taramalarının doğru algılanmaması sorunu, iOS 9 güncellemesinden sonra da yaşanmaya başladı.

Microsoft

  • Tasarımı, donanımı ve klavye teknolojisindeki inovasyonuyla büyük dikkat çeken Microsoft Surface Book, yapılan ilk donanım parçalama testlerinden oldukça düşük not aldı. Bu da tamir ve bakım sürecinin bir haliyle sancılı olabileceğine işaret ediyor.
  • Microsoft’tan bu ay içerisinde Windows 10 için yeni bir güncelleme yayınlaması ve böylece sistemin daha hızlı ve verimli çalışması bekleniyor.
  • Microsoft piyasaya çıkardığı bedava eklenti Social Share ile PowerPoint sunumlarınızı Facebook ve Twitter’da görsel veya video olarak paylaşmanıza imkan veriyor.

Teknolojik Gelişmeler / Ürünler

  • NASA astronomları önümüzde ay içerisinde kimliği belirlenememiş bir cismin gezegenimizin atmosferine gireceğini açıkladı. Fiziksel şekli itibariyle kullanılmayan uzay araçlarından düşen artık parçalardan biri olduğu tahmin ediliyor. Dünya’nın yerçekimiyle atmosfere girecek olan cisim basitçe insanlığın uzaya attığı bir çöpten ibaret. Cisim, atmosfere girdikten sonra Sri Lanka üzerinde bir noktada yanarak yok olacak.
  • Mars’ta bulunan NASA’nın MAVEN isimli uzay aracı, gezegen atmosferinin yaşadığı erozyonun sebebini keşfetti. Güneşten gelen dalgalar Mars’a çarparak her seferinde atmosferinin bir kısmını uzay boşluğuna savuruyor.
  • Drone’ların kurye olarak kullanılması planı uzun zamandır değerlendirilirken Starship Technologies yerel teslimatlarda ayakları yere basan bir ürün sundu. İngiltere’de geliştirilen bu yerel teslimat robotu, siparişi verenin mobil uygulamasına gelen kilit ile teslimat sırasında robotu açmayı sağlıyor.
  • DJI, drone teknolojisinin süper bilgisayarlarını üretmek için Qualcomm ve Intel ile birlikte çalışmaya başladı. Manifold isimli üstün donanımlı bilgisayarla daha iyi haritalama, veri analizi ve görsel tanıma yapılabilecek.

Görsel: DJI

  • SLA National Accelerator Laboratory’deki bilim insanları yüksek ısıdaki süperiletkenlik modelini ilk kez üç boyutlu modelde gösterdi.
  • Endüstrü tasarımcıları Christophe Guberan ve Carlo Clopath MIT Self Assembly Lab ile iş birliğine girerek hazırladıkları Minimal Shoe projesiyle 3b baskıdan form değiştirebilen ayakkabı tasarlıyor. Basınçla çekilmiş plastikten hazırlanan ayakkabı etkin bir kumaşa sahipken yapım aşaması devam ediyor.

  • Çin’in ticari kullanım amacıyla uçak geliştiren şirketlerinden Commercial Aircraft Corp. of China (COMAC), Amerika menşeli Avrupalı hava taşıtı Boeing’e rakip olacak C919’u tanıttı.
  • Local Motors çoğunu 3b baskı teknikleriyle geliştirdiği LM3D Swim adlı otomobil modelini 53 bin dolara satmaya hazırlanıyor.
  • LG, akıllı saat üreticileri arasında LTE destekli Android Wear kullanan ürünü geliştiren marka oldu. Watch Urbane 2nd Edition LTE isimli modelin fiyatı ise 300 dolar olarak belirlendi.

https://www.youtube.com/watch?v=FdRymDRtPJA

  • Adidas 2016 yılında çıkartacağı bağcıksız futbol ayakkabılarının ilk görsellerini paylaştı.

Görsel: Dezeen

  • Chronos adlı ufak disk analog saatinize titreşim, bildirim iletme ve fitness takibi gibi akıllı saat özellikleri kazandırıyor.

Uluslararası Gündem / Dijital Yaşam

  • ABD 5G nesline sahip cihazların diğer ülkeler tarafından kullanılması için küresel bir anlaşmaya öncü olabileceğinin sinyallerini verdi.
  • ABD ve Birleşik Krallık büyük çaplı siber saldırılar karşısında finans sektörünün nasıl cevap vereceğine dair denemede bulunuyor.
  • ABD Nükleer Düzenleme Komisyonu nükleer enerji tesisatlarıyla ilgili yükümlülükleri raporlama üzerine yeni siber güvenlik düzenlemelerinde bulundu. Mayıs ayından itibaren geçerli olacak düzenlemeyle beraber siber kökenli tehditlerin potansiyelini değerlendirme konusunda daha güncel şekilde yol kat edilecek.
  • Çin ve Hindistan tüketici elektroniği pazarında önümüzdeki beş yıl içinde 3 trilyon dolar patlama yaşıyor. Future Market Insights’a göre akıllı ev cihazları en hızlı büyüyen segment.
  • Dizel emisyonu skandalıyla beraber sıklıkla gündeme gelen Volkswagen’in ABD’deki satışları beklenilenin aksine yıl içinde 0.24 oranda yükselme gösterdi.
  • 10 binden fazla Volkswagen aracının emisyon testini alt eden bir yazılım taşıdığına dair suçlamalar marka tarafından yalanlandı.
  • Volkswagen’in bu hafta da benzinle çalışan araçları adına başka bir skandal baş gösterdi. 800 bin kadar aracın karbon dioksit emisyon miktarının olduğundan düşük bildirildiği öğrenildi.
  • Bu hafta iki üst pozisyon çalışanıyla yollarını ayıran Tesla, borsada değer kaybederken bir hamleyle bu ivmeyi tersine çevirdi. Google’da finans departmanı başkan yardımcısı olarak çalışan Jason Wheeler’ı CFO olarak işe aldı.
  • İskoçya’nın Kuzeybatısında bulunan irili ufaklardan oluşan İskoçya Hebridleri bölgesi yenilenebilir enerji açısından büyük bir potansiyel sunuyor. Renault da bu alanda bir yatırım yapıp elektrikli araçlarını burada konumlandırarak bölgede yolculuk için kiralama servisi sunmaya hazırlanıyor.
  • google.org Bay Area’da bulunan gruplara, sistematik şekilde baş gösteren ırkçılıkla savaşmak için 2.35 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı.
  • Google son üç senedir Hindistan’da sürdürdüğü Cyber Monday adı altındaki satış etkinliğini e-ticaretin hızla büyümesi ve perakendecilerin yıl içinde kendi anlaşmalarını öne çıkarması sebepleriyle durdurdu.
  • Facebook çalışanlarından iOS cihazlarını bırakıp Android cihazlarına geçmelerini istedi. Gerekçe olaraksa kullanıcıların gelişen pazarlardaki site deneyiminin çalışanları tarafından anlaşılması gösterildi.
  • San Francisco’da bulunan ve ev kiralama servislerinin sıkı bir şekilde denetlenmesini savunan insiyatif Proposition F’in emekleri boşa gitti. İnsiyatif ekonomik eşitsizliği, teknoloji sektörünün sivil yaşantıya etkisi ve bütçe dostu evlerin azalmasını tetiklemesi açısından Airbnb gibi servisleri San Francisco’da tartışmaya açmıştı.
  • San Francisco’da ev kiralama servislerine kısıtlama yapmaya dair gerçekleşen oylama sonrasında Airbnb, HomeAway gibi girişimler Proposition F’i yendi. Bunda Airbnb’nin 8 milyon dolardan fazla harcama yaptığı kampanyanın da etkisi olduğu basına yansıdı.
  • San Francisco ve New York gibi pek çok şehir, evleri pazardan aldığına dair Airbnb’yi suçlarken Airbnb kendini şehirlere ekstra vergi geliri getirmesiyle savunuyor. Karşılaştığı suçlamalara benzer yasalara karşı savaşmak içinse girişim 100 ABD şehrinde kulüpler yaratmayı planlıyor.
  • 718 bin takipçisi olan 18 yaşındaki model Essena O’neill sosyal medyanın gerçek hayatı yansıtmadığını Instagram’daki tüm fotoğraflarını silip perde arkasında olanları hesabının adını değiştirerek anlattı.
  • Önceden haber yaptığımız Instagram’ın dikkat çekici hesaplarından Sociality Barbie de sosyal medyaya veda eden bir başka hesaptı. 21. yüzyılda sosyal medyada hakim olan yaşam tarzını yansıtan kareleri parodileştiren hesap, 22 haftada 1.3 milyon takipçi kazanmıştı. Hesabın ardındaki ismin de Darby Cisneros olduğu öğrenildi.

Görsel; Instagram, Sociality Barbie

  • Uber’in çalışma modeli içinde yolcuları koruyacak güvenlik önlemlerinin alınması gerektiği konusunda eleştiriler yapılıyordu. Ancak bu kez bir sürücü, Taco Bell yöneticisi tarafından saldırıya uğradı. Yolculuk sırasında yanlış bilgilendirme yaptığı ve adresi paylaşmadığı için yolculuğu bitiren şoför, yolcunun inmesini isterken şiddet gördü. Olay sonrasındaysa yolcunun Uber kullanması yasaklanırken Taco Bell’den de kovuldu.

https://www.youtube.com/watch?v=xtJVbsHIj9o

  • İş ilanları yayınlayan websitelerden WorkDifferent, farklı yaklaşımıyla göze çarpıyor. WorkDifferent’ta iş ilanınızın yayınlanması için çalışanlarını önemseyen bir şirket olduğunuzun güvencesini vermeniz gerekiyor.
  • 7 – 13 yaş arasındaki çocukların katılabileceği ve yazılım, robotik, 3b tasarım yaratıcı alanlarla eğitim alabileceği Çırak Okulu, Kadıköy’deki İskele47 bünyesinde açıldı. Haftalık derslerle ilerleyecek ekip temelde çocukların yaratıcılığını geliştirerek gelecekte daha yüksek değer yaratan bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.
  • Her karaktere bir sayı değer karşılığı atayan endüstri standardı Unicode, Bitcoin için de bir karşılık verdi. Dolar ($), Euro (€), Türk Lirası (₺), Yen (¥) gibi para birimlerinin yanına yapılan bu ekleme, Bitcoin’i bir alanda daha meşrulaştırmış oluyor.

Görsel: @kenshirriff

  • Firefox, gizli sekmede yapılan aktivitelere takip edilmeye karşı bir koruma ve reklam engelleme özelliği geliştirerek daha da gizli ve güvenli hale getirdi.

Sosyal Ağlar / Uygulamalar / Dijital Yayın

  • Bu hafta Web Summit konuşmacıları arasında bulunan Facebook CTO’su Mike Schroepfer, 2025’te ışınlanmayı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
  • Facebook etkin kullanıcı tanımında değişikliğe gitti. Eskiden üçüncü parti uygulamalar aracılığıyla da olsa paylaşım yapılanlar sayılırken şimdi siteyi masaüstü veya mobilden gerçekten ziyaret edenler etkin kullanıcı olarak adlandırılacak.
  • Facebook, Uzak Doğu’nun en eski masa oyunlarından Çin kökenli Go’da insanları yenebilecek bir yapay zeka geliştiriyor.
  • Facebook yayınladığı yeni gönderi formatıyla Apple Music ve Spotify gibi servislerden paylaşılan bağlantıların oynatılmasını sağlıyor. Sistem şimdilik iOS için yayınlandı.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

We’re introducing “Music Stories” today to enable better music discovery and sharing on Facebook. The new post format allows people to listen to previews on Facebook from Apple Music and Spotify. You can read more about it on Facebook for Media: http://media.fb.com/blog

Posted by Music on Facebook on Thursday, 5 November 2015

  • Twitter bu hafta favori butonunu beğeniyle değiştirdi. Kalp şeklinde bir ikona sahip olan buton Twitter kullanıcılarının tepkisini çekti.

  • Instagram, Web Summit sunumunda da yer verdiği, yeni özelliğiyle Cadılar Bayramı gibi platformun en çok kullanıldığı özel günlere yönelik en iyi içerikleri bir koleksiyon şeklinde sundu. Snapchat’le benzer bulunan özellik, platform tarafından günde birden fazla defa güncelleniyor.
  • Instagram satın alma butonu sonrasında restoranlara hesapları üzerinden doğrudan menü seçeneklerini satma gibi olanaklar vermek için denemelerde bulunuyor. Yeni bir reklam türü olarak
  • test edilen özellik ürün tekliflerine uygulama içi satış özelliğini getirmekle eşdeğer.
  • Satın alınabilir pinlerin ardından Pinterest tamamen alışverişe dayalı hizmeti Pinterest Shop’u duyurdu.
  • Uber, ABD bölgesindeki sürücülerinin banka hesap yönetimlerini geliştirmek adına seyahat sonrası çalışacak yeni bir ödeme sistemi üzerine çalışıyor.
  • Mobil uygulamalarındaki temel arayüz sorunları nedeniyle eleştirilen Soundcloud, Android için bağımsız çalışabilen yeni bir uygulama yayınladı. Soundcloud Pulse, DJ’ler ve radyo yayını gibi içerik üretenler için takipçileriyle daha kolay etkileşime geçebilecekleri bir platform sunuyor.
  • Müzik akış servislerinden Tidal, şimdi de kısa film ve müzik videosu yapımına gözünü dikti. YouTube fenomenlerinden Money & Violence ve No Small Talk için de dizi projesine dahil olan Tidal, böylece odak noktasını müzikten tv şovlarına doğru genişletti.
  • Vice Media kapsamını büyüterek Şubat ayında kablolu yayını kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Vice Media önceden de HBO ile uzun formatta haber programları hazırlıyordu.
  • Netflix CEO’su DealBook konferansındaki oturumunda yaptığı açıklamayla çok yakında Netflix üzerinde Anime ve Bollywood programlarının da yer alabileceğini söyledi.
  • BBC Store klasikleşmiş televizyon şovlarını para karşılığında yüklemenizi sağlıyor. Bölüm başına 1.89 pound verdiğiniz mağaza yaklaşık 7000 saatlik tv içeriğini içeriyor.
  • Geçtiğimiz ay sonunda sanal gerçeklik ortamında içerik sunacağını bildirdiğimiz New York Times, bu hafta savaştan kaçan 9 yaşındaki Sudanlı erkek çocuğu, 12 yaşındaki Suriye kız çocuğu ve 11 yaşında Doğu Ukrayna’da bulunan erkek çocuğunun hikayelerini içeren sanal gerçeklik uygulamasını kullanıma sundu.

Pazarlama

  • Bu hafta dünyanın en büyük teknoloji konferanslarından Web Summit’teydik. Konferansın öne çıkan üç ana trendini üç dakika bir video ile özetledik.

  • “Have A Break” mottosunu benimseyen KitKat “Break Machine” adlı Kolombiya’nın Bogota şehrindeki son açık hava kampanyasıyla yoldan geçenlere masaj keyfi sundu.

  • Miami Ad School imzalı kürk karşıtı posterlerde WWF, moda uğruna yapılan kürk vahşetini kağıt bebeklerden ilham alarak kurgulamış. Partiye gitmeleri için oyuncak bebekleri hazırlarken onların üzerine minik, sevimli ve kana bulanmış hayvan derileri yapıştırıyorsunuz.

Görsel; WWF
Editörler: İpek Altun, Mert Serim
Katkıda bulunan: Yalçın Pembecioğlu

Manşet Görseli: Creators List, Vice