Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
WorkDifferent: Çalışanları Önemseyen Şirketleri Seçen İnsan Kaynakları Modeli

WorkDifferent: Çalışanları Önemseyen Şirketleri Seçen İnsan Kaynakları Modeli

WorkDifferent sadece çalışanlarını önemsediğini gösteren işverenlerin iş ilanlarını yayınlıyor.

Bir iş sahibi olmak yaşamlarımızda ne kadar önemliyse işimizden beklentimizi alabilmemiz de bir o kadar önemli. Beklentiler kişisel değerlere ve tercihlere göre değişse de en temelde motivasyona zarar vermeyen koşulları önemsemek hepimizin gözettiği bir nokta.

Belki daha az zamanda daha verimli çalışmayı savunuyorsunuz ya da çok basitçe temel haklarınızın istismar edilmediği bir iş ortamı arıyorsunuz… Son dönemlerde iş yerlerindeki eğilimler ne derece farklılaşırsa farklılaşsın, o en temelde motivasyonu destekleyen koşulların başında işverenin çalışanlarını önemsemesi geliyor. Peki iş ilanlarını kovaladığınız sitelerde bu kriteri başvuracağınız şirketin karşılayabileceğini nasıl tahmin edersiniz? Bu kriterler nelerdir ve sektöre göre değişir mi? Değişirse nasıl bir çeşitlilik yaratır?

Soruların sonu bitmez belki; fakat böyle bir yaklaşım doğrultusunda iş ilanlarını kitlelerle paylaşmak mümkün değil gibi düşünebilirsiniz. Avustralya merkezli WorkDifferent ise tam da bu ihtiyacı karşılıyor. İş ilanı yayınlayan web sitesi, kendini çalışanlarını önemseyen şirketlerin ilanlarını vermeye adamış. Tam bu noktada “her şirket çalışanını önemsediğini gösterir, en azından en başta. ne yapıyorlar da bunun garantisini veriyorlar insanlara” dediğinizi duyar gibiyim.

WorkDifferent’a iş ilanı vermek isteyen şirketler buradaki ilan şablonuna çalışanlarını önemsediklerini ne şekilde gösterdiklerini ve bu açıdan ne kadar farklı olduklarını, verdikleri iş ilanıyla beraber belirtmek zorunda. Tıpkı mülakat adayının işverene kendisini kanıtlaması gerektiği gibi. Eğer söz konusu şirket verdiği ilandaki gibi söylediklerini çalışan(lar)ına vadetmiyorsa da, bu noktada şirketi buradan websitesine bildirme faslı başlıyor.

Ay sonunda hizmete başlayan WorkDifferent şimdilik kapsamına teknoloji sektöründeki şirketleri almış. Ancak fikir günümüzde öylesine aranılan bir ihtiyacı karşılıyor ki, bunun farklı sektörlere ne derece ve nasıl yayılacağını takip etmek bile heyecan verici. İş mülakatına girerken sizin iyi bir aday olduğunuzu kanıtlamanız ne kadar olması gereken bir aşamayken işverenin de kendisini potansiyel adayına kanıtlamaya çalışması bir şeylerin değişmesi gerektiğini gösteriyor gibi.

WorkDifferent’ı internete kazandıran ekibin aynı zamanda kendinizi hikayenizi CV formatından uzak bir şekilde anlatmanıza imkan veren Sumry adlı bir websitesini yaratmış olduğunu ekleyelim.

Görsel; Youtube