Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bilinçaltındaki Dünyaların Kapılarını İllüstrasyonla Aralamak

Bilinçaltındaki Dünyaların Kapılarını İllüstrasyonla Aralamak

Ori Toor, Gibberish Worlds aldı doğaçlama illüstrasyon serisinin 6. bölümünü paylaşarak bilinçaltının yaratıcı süreçte en kıymetli hazinelerden biri olduğunu bir kez daha gösterdi.

Tel Avivli illüstratör Ori Toor, 2017 yılının ortalarından bu yana Gibberish Worlds adlı illüstrasyon kompozisyonları üzerinde çalışıyor. Kompozisyonları çeşitli nesneler, semboller ve figürlerle bezeli, pastel ağırlıklı tonlarda çalışmalar olarak tarif etmek mümkün. Toor, 3 gün önce serinin yeni üyesi Gibberish Worlds 6’i paylaşarak yine beğeni topladı.

İç dünyaya sessiz bir yolculuk ve doğaçlama çizgiler: Gibberish Worlds

Toor’un her bir çizimi Photoshop’ta ya da Illustrator’da boş bir dosya olarak başlıyor ve spontane bir şekilde ilerliyor. Çizgiler bittikten sonra renklendirme aşamasına geçiyor ve renklerle bol bol deney yapıyor. Bazen de o anki ruh haline göre bu sıralamayı bozuyor ve renklendirme aşamasını tekrar çizgilere geri dönerek bölüyor. Toor’un tüm bunlarla vurguladığı şey ise temelde ne çizeceğini planlamadığı ve doğaçlama hareket ediyor olduğu. Çizdiği yüzey onun için endişeden uzak sakin ve rahat bir dünya. Bazen ruh haline dair karanlık unsurları da kompozisyonlara yansıtan sanatçı, bu yansımaları kendisi dahi birkaç gün sonra çizdiklerine baktığında fark edebiliyormuş.

Toor’un Gibberish Worlds serisi için ilham kaynağı, daha önceki işi sırasında karşısına çıkan gazete ve dergi mizanpajları olmuş. Ayrıca serideki yeni işlerden bazılarında; etkileşimli arayüzlerden, işletim sistemlerinden ve çizgi romanlardan da bazı öğeleri kullanmış. Soyut sanata olan ilgisi de bu kompozisyonlardaki estetiği etkilemiş.

Ori Toor’un çalışmalarını BehanceInstagram ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

 

 

Görsel: Behance