Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İhtiyacınız Olan Son Brief

İhtiyacınız Olan Son Brief

Yıllarını sektöre vermiş Wade Sturdivant'a göre reklam ve halkla ilişkiler brief'lerinin aslında demek istedikleri.

Reklamcılık bilinen en yaratıcı mesleklerden biri, yaratıcılık da yetmiyor; hem zaman hem emek vermenin sonu yok. Sunumlarda geçen o yüzlerce sayfa, saatler süren strateji toplantıları, sancılı yaratıcı süreç, müşteri ile ilişkileri yönetebilme çabaları, sabahlamalar derken işler belki olduğundan da karmaşık bir hale geliyor. Wade Sturdivant‘a göre temelinde her brief aynı, ne kadar gece ve efor harcarsanız harcayın her brief’in temelde söylediği şey bir şeylerin indirimde olduğuna dair. İşte yıllarca çalıştığı işlerden çıkardığı sonuca göre brief çeşitleri ve dünyanın en karmaşık brief’lerini özete indirmenin yolları;
Perakende sektöründe brief
Herkese merhaba, bu görmüş olduğunuz süprüntü indirimde demenin yolları:
Herkese merhaba, bu süprüntülerden hiçbiri indirimde değil aslında ama siz yine de bunu almalısınız, çünkü ____________.
Lütfen şu yeni çıkardığımız süprüntü ürünlerden biraz alın.
Lütfen şu eski süprüntü ürünlerimizden biraz daha satın alın.
Bu süprüntü diğerinden daha a) iyi b)ucuz c)yumuşak.
Markalaştırma briefleri
Merhaba, biz ________ markasıyız. Sektörde yeniyiz ve sattığımız ürün de şu. Lütfen satın alın.
Merhaba, biz ________ markasıyız. Şimdiye kadar baya bir batırdık ama artık yapmıyoruz. Bu gördüğünüz ürün de bunun ispatı.
Siz bu duygusal ihtiyaçlara sahipsiz: ____________. Bizim sattığımız bu süprüntü de bu yollarla ihtiyaçlarınızı gidermeye yarıyor:
Merhaba, bakın burda ne var! Şu an için size spesifik bir ürün satmaya çalışmıyoruz, sadece logomuzun neye benzediğini bilmeniz yeterli. Bir de tonlarca para ödediğimiz seslendirmeciyi tanısanız iyi olur. An itibariyle ürünle ilgili gerçek bir bilgi vermediğimiz için de kusura bakmayın, en kısa zamanda bir şeyler indirime girdiğinde haber vereceğiz.
Superbowl
Hayat güzel ama bazen de biraz üzücü. Ama genelde güzel. Ve sattığımız bu ürün de bunun güzel bir parçası. Yani ne zaman iyi şeyler düşünseniz lütfen bizim bu süprüntüyü satın alın.
Hayat eğlenceli, bazen de tuhaf. Hayvanlar ve bikiniler.. Yani ne zaman hayvanlardan ve bikinilerden düşünseniz lütfen bizim bu süprüntüyü satın alın.
Youtube’da bir şey bulun, logo ekleyin.
Bir yarışma açın, insanlar da video yüklesin. Sonra logo ekleyin.
Halkla İlişkiler
Hayır, bu süprüntü ürünümüz sizi öldürmez. Bu da nedeni..
Hatrı sayılır sayıda insan sattığımız süprüntünün sizi öldüreceğini söylediği icin üzgünüz. Tabii ki katılmıyoruz. Bu da sebebi…
Tamam, belki de sattığımız bu ürün aranızdan bazılarını öldürmüş olabilir ama sattığımız her şey de öyle değil. Bu da nedeni..
Bu brief’ler bir ömür size yardımcı olabilir diye umuyoruz.