Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lytro’dan Işık Alanı Teknolojisiyle Sanal Gerçeklik Kamerası

Lytro’dan Işık Alanı Teknolojisiyle Sanal Gerçeklik Kamerası

Serbest ışık dağılımıyla objektifin tamına odaklama imkanı sunan Lytro, 6 eksenli hareket imkanı sunuyor.

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Web Summit boyunca en çok konuşulan teknolojik gelişmelerden olan sanal gerçeklik, 2016 ile beraber son kullanıcıya ulaşarak piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Böylece televizyon ve dizi yayınlarının da sanal gerçeklik destekleyeceği günlere uzanırken Lytro, ışık alanı kamerasını sanal gerçeklikle buluşturuyor.

Işık alanı kamerası olarak isimlendirilen kamera teknolojisi, objektifin görüntü toplama alanını genişleterek ışığın objeden sekip objektifle buluştuğu farklı yüzeyleri de tek karede birleştiriyor. Bu sayede fotoğraf çekildikten sonra bile görselin farklı noktalarına odaklanmak mümkün oluyor.

Bu alanda teknoloji üreten Lytro, fotoğraf makinesi Illum‘dan sonra sanal gerçeklik teknolojisi için de Immerge isimli kamerasını duyurdu. 6 eksenli hareket imkanı sunan Immerge, görüntüyü 5 aşamalı bir düzenleme süreciyle kullanıma sunuyor.

  • Kişiselleştirilebilen ışık alanı kamerası görüntüyü kaydediyor.
  • Veri, sunucuya aktarılıyor.
  • Mevcut görsel düzenleme programlarıyla ışık alanı tekniği entegre ediliyor.
  • Sanal gerçeklik gözlüklerinde çalışarak şekilde çıktı alınıyor.
  • Bulut üzerinde saklanarak erişime açılıyor.

Lytro, ışık alanı teknolojisini kullanmak isteyen geniş bir müşteri kitlesine erişemiyor. Fakat sanal gerçeklik teknolojisinin sunduklarıyla beraber üretim sürecini hızlandırabilirler. Aksi takdirde sanal gerçeklik hayatımıza girdikten sonra piyasaya çıkması bekleniyor.

Lytro Immerse’ün 360 dereceyle küre şeklindeki kamera teknolojisine en yakın ürün Google’ın geliştiriciler konferansı I/O’da tanıttığı Google Jump projesi.

Görsel; Lytro