Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Beymen’den 90’lar Tipi Alışveriş

Beymen’den 90’lar Tipi Alışveriş

Rafineri'nin Beymen'le birlikte yaptığı reklam serisi Blender TV bizleri 80'lere bir yolculuğa çıkartıyor ve bazı unutmaya başladığımız konseptleri bizlere hatırlatıyor

Shopping TV, televizyonlarda bir noktada hepimizin karşısına çıkmıştır. Hatırlamayanlar için ne olduğundan bahsetmemiz gerekirse aslında Shopping TV açık arttırma mantığının tersiyle satış yapan bir kanal. Hala bu tarz kanallara uyduda rastlamak mümkün sanıyorum. İlk önce ürün en yüksek fiyatından satışa başlıyor ve satışlar gerçekleştikçe ürünün fiyatı düşüyor. Aslında olay satışın bitip bitmeyeceğini anlamak ve düşük fiyatı takip etmek. Enteresan, geri geri koşan atların yarışmasını izlemek gibi bir heyecanı var.

Beymen’le Alışveriş Tarihi Yolculuğu

Bu konsept birçoğumuzun ailesinin hayatına 90’lı yılllarda girdi dediğim gibi. Hepimizin evinde babamız ya da annemizin aldığı ve hiç kullanmadığı ürünler var değil mi? 3 liraya düştü diye tavan arası süpürme aparatı gibi zincirleme isim tamlamalı ürünler aldılar. Ya da mekik gibi şeylere yarayacak spor aletleri herkesin evinde bir yerde hüzünle kullanılmayı ya da birilerine verilmeyi bekliyordur. Beymen, Blender‘ın konuşulurluğunu arttırmak için TV konseptini seçmiş ve “home shopping” videosuyla Shopping TV’lere ve evden TV başında alışveriş yapma keyfine gönderme yapmış.

Rafineri’nin yaptığı reklam kampanyasında klasik şekilde bir kadın ve bir erkek sunucuyu kameranın önünde, etraflarında ürünlerle görüyoruz. Satacakları ürünler yüksek bir masanın üzerinde duruyor. ürünlerin arasındaki geçişler ucuz Powerpoint efekti gibi düzenlenmiş. Gerçi özellikle böyle yapıldığı için kaliteli olmuş. Metinlerde de “kalbinize sahip çıkın çünkü bu şapka onu çalmak üzere” gibi cümleler duyuyoruz. Geçmişte, TV başında yapılan alışveriş keyfini aslında burada online alışverişle eşleştiriyorlar. İzlerken insan bir keh oluyor hakikaten.

Beymen Blender’ın iletişimi için yayınlanan tek film bu değil. Blender TV çatısı altında Blender Hits, Blender Hava Durumu, Miss Blender isimli üç kısa film daha yayınlamışlar. Hepsinde aynı sanat dili hakim. 80’ler ruhunu taşıyor hepsi. Blender Hits vaporwave bir görselle açılıyor ve genç bir adam synth bir şarkı söylüyor. Güya videonun altında şarkı sözleri yazıyor ama şarkının sözleri yerine videoda gösterilen ürünlerin isimlerini görüyoruz süperde. Blender Hava Durumu videosunda da hava durumu sunucusunun anlattığı içerikle uyumlu üzerindeki ürünleri yine videonun süperlerinden görüyoruz. Miss Blender’da da Blender Güzeli’ni görüyoruz adı üstünde. Kendisi bu duruma inanamaz bir şekilde seviniyor ve ona hediye edilen çantayı alıyor.

4 reklamdan fikri taşıyıcı olan “home shopping” isimli olanı. Diğer üç reklamsa çatıyı ilk reklamın çevresinde daha oturaklı bir şekilde konumluyor. Ama genel olarak eğlenceli bir şekilde yaklaşılmaya çalışılmış online alışveriş konusuna.

Künye:
Reklamveren: Beymen
Reklam ajansı: Rafineri

Görsel: YouTube