Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Avea’dan Gerçek-Zamanlı Pazarlama Projesi

Avea’dan Gerçek-Zamanlı Pazarlama Projesi

Son günlerin önemli pazarlama trendlerinden birisini Avea'nın uygulamasında da gördük.

Gerçek-zamanlı pazarlama, sosyal medyanın bize sunduğu önemli fırsatlardan birisi. Markaların alışıldık medya satınalma mantığıyla önceden geliştirilip hazırlanan içeriği belli zamanlarda yayınladığı bir sosyal medya iletişiminden, hayatta olup biteni takip eden, tüketicisini sohbete çağırabilen bir iletişime nihayet geçilmeye başlandı. Yurt dışında özellikle Oreo’nun işlerindebaşarılı uygulamalarını gördüğümüz bu yeni trendle ilgili Türkiye’den de örnekler çıkmaya başladı. Avea’nın dün lanse ettiği yeni akıllı telefonu Avea InTouch2 için gerçekleştirdiği kampanya da başarılı bir uygulama olarak dikkatimizi çekti.

Lansman için tüm Türkiye’yi kapsayan bir proje hayata geçirilmiş ve 81 ilde bu cihazı ilk kez kullanacak kişiler, #aranıyor etiketi ile Twitter üzerinden seçilmiş. Kampanya, alışıldık “tivit at, hediye kazan” işlerinden sıyrılmayı da kurgusuyla başarmış. Dün kampanyanın sürdüğü 14.00 – 22.00 arasında toplam 50.400 kişi kampanya etiketiyle tivit atarken bu tivitlerin 40 binden fazlası Avea InTouch2’den bahseden olumlu gönderiler olmuş.



Kampanyada “#aranıyor etiketiyle neden Avea inTouch2’ye sahip olmak istediğini şehrinle beraber tweet’le, şehrinde Avea inTouch2’ye ilk sen sahip ol” mesajını duyuran Avea, kısa zamanda etiketin Türkiye Gündem listesine organik olarak girmesini ve 17 saat gibi rekor bir süre boyunca da orada kalmasını sağlamayı başarmış. Kazananlar da Twitter hesabından duyurulmuş. Kampanyaya katılan kullanıcıların attıkları mesajlar gerçekten de çok yaratıcı. Haberin altında bazılarını ekliyorum. Bir markanın olumlu mesajlarla bu kadar yoğun şekilde gündeme gelebilmesi de büyük başarı.

Kampanya mekanizmasının Vine üzerinden yapılması, kazanan mesajları belirleyen jürinin odasının fotoğraflarının Instagram üzerinden paylaşılması (1, 2), işin planlamasındaki özeni de ayrıca gösteriyor.
https://vine.co/v/b2KYuqmAIx6/
Ajans: Voden
Kampanya için atılan mesajlardan örnekler: