Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ATÖLYE ve Bilgi Üniversitesi’nin Konuğu Hesaplamalı Tasarımcı Onur Yüce Gün

ATÖLYE ve Bilgi Üniversitesi’nin Konuğu Hesaplamalı Tasarımcı Onur Yüce Gün

ATÖLYE ve Bilgi Üniversitesi'nin iş birliğiyle doğan yüksek lisans programı LITE'ın etkinliği SpotLITE'ın ikinci konuğu Onur Yüce Gün.

2013’te kurulan ATÖLYE, disiplinler ötesi inovasyon platformu olarak çok eksenli bir yapı ile üretiyor. Komünitesinden güç alan tasarım ofisi olarak faaliyet gösteren karmaşık izlenimi veren yapısıyla fayda ve değer yaratmaya odaklanıyor. Sürekli olarak iş birliklerine imza atıp yeni alanlara da açılıyor. Etkinlik alanı bulunan ve burada çeşitli etkinlikler düzenleyen ATÖLYE, eğitim ayağında ise Bilgi Üniversitesi ile birlikte LITE isimli yüksek lisans programına başlamışlardı. 21. yüzyıl yetkinlikleri etrafında şekillenen LITE: Öğrenme, İnovasyon, Teknoloji ve Girişimcilik yüksek lisans programı, öğrencilerine girişimci bir bakış açısı ve hedeflerine yönelik adım atabilme becerileri kazandırmayı amaçlıyor. Bu programın bir çıktısı olarak da SpotLITE isimli bir etkinlik serisi düzenliyorlar.

New Balance’ın kıdemli tasarımcısı Onur Yüce Gün

Tek bir konuşmacıyı odağına alarak düzenlenen SpotLITE’ın ikinci konuğu Onur Yüce Gün olacak. Mimar, hesaplamalı tasarımcı ve araştırmacı olan Gün, şu anda Massachusetts eyaletindeki Boston şehri merkezli New Balance’ta kıdemli hesaplamalı tasarımcı (senior computational designer) olarak görev alıyor. Hesaplamalı bir yaklaşımla anlamlı ve rafine sonuçlar alınabileceğine inanan Onur Yüce Gün, uzmanlık alanını hesaplamalı geometri (computational geometry) üzerine kurmuş. Bu alan, geometrik olarak ifade edilebilen algoritmaların çalışmasına adanan bilgisayar biliminin bir dalı olarak tanımlanıyor.

Onur Yüce Gün, uzmanlaştığı alana eleştirel bir bakış açısı getirme, tartışma ortamı yaratma ve tartışmayı umulmadık alanlara çekip derinleştirme amacıyla çalışmalarına devam ediyor. 20 Aralık Perşembe akşamı saat 19:00’da gerçekleşecek olan etkinlik ücretsiz ve herkesin katılımına açık, buradan kayıt olabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE