Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aradığınız Filmi Tarif Ederek Bulun

Aradığınız Filmi Tarif Ederek Bulun

What's My Movie adlı internet sitesi, dilinizin ucuna kadar gelen film adlarını bulmanıza yardımcı oluyor.

Film adlarını hatırlamakta zorlananlardan mısınız? Dilinizin ucuna kadar geliyor ama bir türlü çıkmıyor mu? Çevrenizdekiler sizden “Hani bir tane vardı ya şu şey oynuyordu? Şu diğer filmde oynayan adamla birlikte?” gibi sorular duymaya alışkın mı? Meraklanmayın, artık film adlarını ararken bu tür sorularınızı yöneltebileceğiniz bir uygulama var. Finlandiyalı şirket Valossa’nın yeni uygulaması What’s My Movie (tam çevirisi “Filmim Ne”), bu sorununuza bir çare bulmak üzere tasarlanmış.

Valossa tarafından yapılan açıklamaya göre uygulama, Val.ai adı verilen video tanımlama servisini kullanıyor. Bu servisin film ve video analizi yaparak binlerce konsept (mekanlar, nesneler ve temalar dahil) içinden sizin aradığınıza ulaştığı söyleniyor. Örneğin “Ben Affleck broken glass” (Ben Affleck kırık gözlük) yazdığınızda Gone Girl filmini, “Benedict Cumberbatch blonde” (Benedict Cumberbatch sarışın) yazdığınızda ise The Fifth Estate filmini karşınıza çıkarabiliyor. Uygulamayı denemek için “reporters against catholic church” (Katolik Kilisesi’ne karşı muhabirler) yazdığımda aklımda bu yıl En İyi Film Oscar’ını kazanan Spotlight filmi vardı, nitekim sıraladığı sonuçların ilk sırasında da bu film görünüyordu.

Örneğin “Find movies with Harrison Ford on airplanes” (Harrison Ford’un uçakta olduğu filmleri bul) dediğiniz zaman uygulamanın bulduğu sonuçlar şöyle:

Uygulamanın henüz deneme aşamasında olduğunu ve şimdilik sadece İngilizce filmleri kapsadığını belirtmek lazım. Valossa, uygulamanın geleceği son noktada yüzlerdeki duyguları tespit edebileceğini ve Amazon Alexa‘nın teknolojisini kullanarak “bana epik filmleri bul” ya da “devasa savaş sahneleri filmleri bul” gibi sözlü komutlara cevap vereceğini ifade ediyor.

“Morgan Freeman, bilgi bir karakteri canlandırıyor”

“Aşk ve nefret hakkında romantik komedi”

Görsel; What is My Movie