Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple Telefonları Taşınabilir Karaoke Cihazına Dönüştürüyor

Apple Telefonları Taşınabilir Karaoke Cihazına Dönüştürüyor

Apple, akıllı telefonları taşınabilir birer karaoke cihazına dönüştürecek 'Apple Music Sing' adlı yeni modunu duyurdu.

Apple, kullanıcıların ana vokalleri kendi vokalleriyle değiştirebilmelerini ve gerçek zamanlı şarkı sözleriyle şarkılara eşlik etmelerini sağlayan Apple Music Sing adlı yeni özelliğini tanıttı. Apple Sing ile akıllı telefonlar birer karaoke cihazına dönüşebilecek. Aralık ayının sonlarında piyasaya sürülecek olan Apple Sing, iPhone, iPad ve Apple TV 4K’da kullanılabilecek.

50 tematik şarkı listesine sahip olan Apple Sing, Apple Music’in 100 milyon şarkılık dev kütüphanesinin yüzde 80’ine erişim sağlıyor. Şarkı bölümleri arasındaki geçişlerle düet yapmayı da kolaylaştıran Apple Sing, hit şarkıların enstrümantal versiyonlarını sunan gerçek karaokeden farklı olarak, ana vokali şarkıdan ayırarak şarkının orijinal halini koruyabiliyor. Apple Sing, vokalleri şarkının geri kalanından ayıran bir cihaz üzerinde makine öğrenimi algoritması oluşturmak için Noise Cancellation ve FaceTime için geliştirilen bir teknolojiyi kullanıyor. Böylece kullanıcılar parçanın orijinalini seslendiren sanatçının sesini arka plana alabiliyorlar.

Kullanıcılar Apple Music’in karaoke modunu, şarkı sözleri görünümüne gidip orada bulunan mikrofon düğmesine dokunarak aktif hale getirebilecekler. “Apple Music’in şarkı sözü deneyimi, uygulamadaki en popüler özelliklerden biri. Bu nedenle kullanıcıların şarkı söyleyerek müzikle daha fazla etkileşime geçebilmeleri için bu özelliği daha fazla geliştirmek istedik.” diyor basın açıklamasında Apple Music ve Beats Başkan Yardımcısı Oliver Schusser. Apple Sing modunun kullanım detaylarını aşağıdaki inceleme videosunda bulabilirsiniz.

Görseller: Apple, Twitter, Youtube/AppleInsider