Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ahmet Ertegün’ü kaybettik

Ahmet Ertegün’ü kaybettik

Ahmet Ertegün’ün sözcüsü, geçirdiği kazadan sonra kaldırıldığı hastanede komaya giren 83 yaşındaki müzik adamının öldüğünü açıkladı.

Ertegün, 29 Ekim Pazar günü New York’ta Rolling Stones konseri sırasında ayağının kayması sonucu düşerek başını çarpmış, sonra da hastaneye kaldırılmıştı.

Wikipedia’dan
Ahmet Ertegün (d. 31 Temmuz 1923, İstanbul – ö. 14 Aralık 2006, New York) Atlantic Records plak şirketinin kurucularındandırlar.

Bu şirket 1960’lardan günümüze jazz ve pop müziğe damgasını vurarak Aretha Franklin, Led Zeppelin, John Coltrane, Genesis, Cream, Rolling Stones, Yes, INXS, Ray Charles, AC/DC, Otis Redding ve Foreigner gibi birçok grup ve müzisyeni üne kavuşturdu.

1993 ve 1995 Grammy Lifetime Achievement Award/Grammy Yaşamboyu Başarı Ödülü 2005 yılında Grammy Onur Ödülü`nü de almıştı.

—-

Kendisini en son 23 Ekim Pazartesi saat 19.30 siralarinda ‘Turkish Film Festivali’ inde Ferzan Ozpetek’in Karsi Pencere filminde gormustum ayni asonsoru almistik. 

http://www.bigumigu.com/bigu/haber.asp?hid=1017

New York Time’s hakkinda diyor ki:
He found the performers who went on to make hits for Atlantic Records, one of the most successful American independent music labels.

Ahmet Ertegun’un youtube dan buldugum video su:

buda new york’da benim kendisini cektigim bir resmi: