Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Açısı Ayarlanabilen Stil Sahibi Bir Tavan Vantilatörü

Açısı Ayarlanabilen Stil Sahibi Bir Tavan Vantilatörü

Thomas Ritschel'in tasarladığı tavan vantilatörü Orbit, açı ve yön ayarlarının yanı sıra şık tasarımıyla da yaz sıcaklarına serin bir çözüm sunuyor.

Yaza giriş yaptık ve bunaltıcı sıcaklarla yüz yüze gelmeye başladık. Bu yıl da serinlemek için türlü türlü çareler arayacağız. Dolayısıyla biz de elektriksiz klima Eco-cooler, terledikçe serinleten spor giysi bioLogic, giyilebilir klima Wristify yenilikçi teknolojilere ve şık tasarımlara yer vermeye devam edeceğiz. Klimadan hoşlanmayanlar ve sağlıksız bulanlar için-ben de onlardan biriyim- favori serinleme araçları, ayaklı vantilatörler ve tavan pervaneleridir. Bu haberimizin konusu da enteresan tasarımıyla dikkat çeken tavan vantilatörü Orbit.

Jiroskoptan ilham alan tavan vantilatörü

Bazı tasarımlar var ki işlevleri kadar görünümleriyle adeta bir heykel gibi evinizin havasını değiştirebilir. Alman endüstriyel tasarımcı Thomas Ritschel tarafından tasarlanan tavan pervanesi Orbit de bu türden bir tasarım. Yörünge anlamına gelen orbit sözcüğünü bire bir yansıtacak bir görünüme sahip. Aslında yön ölçümünde kullanılan jiroskop (düzdöner) adlı disklerin formunu yansıttığı da söylenebilir. Vantilatörün en dış halkası yatay monte edilirken, iki iç bilezik serbestçe düzenlenebiliyor.

Geleneksel tavan vantilatörlerinden farklı olarak açı ve yön ayarlarında daha özgür davranabiliyorsunuz. Böylece yaşam alanınızda, hasta olmanıza ya da rahatsızlık hissetmenize neden olmayacak şekilde dolaylı yoldan hava akımı ve serinlik sağlayabiliyorsunuz. Orbit’in standart vantilatörlerden bir diğer farkı da pervanelerin-daha doğrusu döner plakaların-merkezle arasında mesafe olması. Bu da dönüş hızlarının daha yüksek olmasını sağlıyor. Çoğu tavan pervanesindeki gibi Orbit de aynı zamanda aydınlatma işlevine sahip. LED ampüllerle donatılmış tasarım, aydınlatma ve fan işlevlerini birbirinden bağımsız olarak yerine getirebiliyor. Başka bir deyişle yalnızca aydınlatma ya da yalnızca fan olarak kullanabileceğiniz gibi aynı anda her iki özelliği de devreye sokabiliyorsunuz.

 

Görsel: TR Design